2014. október 3., péntek

Szögre akasztja a stoplit az olasz klasszis

Nincs tovább, úgy döntött, hogy a szezon végén befejezi profi pályafutását Marco Di Vaio klasszis olasz támadó. A  Montreal Impact 38 esztendős gólfelelőse 22 évnyi profizmus után akasztja szögre a stoplist. 

Di Vaio karrierje folyamán maradandót alkotott a Bologna, a Parma, a Genoa és a Juventus színében is, de megfordult az SS Lazioban is. Spanyolországban a Valenciát, míg francia földön az AS Monaco színeiben rugdosta a gólokat. Európát két esztendeje hagyta el, ekkor választotta az MLS-t levezetésként, ahol a Montreal Impact történetének első kiemelt fizetésű (Designated Player)  játékosa lett. Magára ölthette 14 alkalommal hazája nemzeti csapatának a dresszét és ott volt a 2004-es Európa-bajnokságon.

Trófeagyűjteményét egy olasz bajnoki cím ékesíti, melyet az Öreg Hölgy oldalán hódított el. A Parma színeiben Olasz Kupagyőzelmet ünnepelhetett, míg a nemzetközi porondon is vannak kimagasló eredményei, ilyen a BL-ezüstérem Juve játékosként, vagy éppen az európai-szuperkupa-győzelem a Valenciával. 

Jelenlegi klubjában 72 mérkőzésen 31 gólt jegyzett, pályafutása során pedig 245 profi találatot jegyez. Klubja a Montreal idén csoportjában utolsó, így rájátszás béli álmokat nem szövögethet, így nemsokára befejeződik a szezon a számukra, s pont kerül egy kiváló karrier végére...

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése