2014. október 3., péntek

EB 2016: Három újonc a spanyol keretben - Íme a lista

Keretet hirdetett Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a jövő héten esedékes  Európa-bajnoki selejtezőkre. A rutinos szakember újoncokat is behívott a Szlovákia és Luxemburg ellen készülő keretbe.

Casillas és De Gea mellett ezúttal Kiko Casilla az Espanyol kapuvédője is meghívót kapott. A 28 esztendős kapuvédő még sohasem szerepelt a nemzeti csapatban, ellenben korábban az utánpótlás-válogatottakban megfordult. 

A védelembe ezúttal visszakerülhet Gerard Pique, aki a legutóbbi két mérkőzésről lemaradt, ám a katalánoknál viszonylag kevés lehetőségek kapott az elmúlt hetekben. 

A középpályán is újoncot avathatnak, ha Del Bosque mester is úgy akarja, meghívót kapott ugyanis Juan Bernat a Bayern München nyáron szerződtetett középpályása.

A támadósorban is van egy újonc Rodrigo személyében. A 23 esztendős gólfelelős jelenleg a Valencia együttesét erősíti, eddig négy bajnokin 1 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. A brazil felmenőkkel is rendelkező játékos ezzel elkötelezheti magát a spanyol nemzeti csapat mellett. Korábban egyébként végigjárt az utánpótlás ranglétrát, az u21-es válogatottban 16 mérkőzésen 15 gólt jegyzett, összességében 37 mérkőzésen 24 gólt jegyzett a spanyol u-válogatottakban. Illetve újfent ott van a keretben Diego Costa, aki bombaformában kezdte a szezont a londoni kékeknél, ez lenne az elvárás a válogatottban is. 

Íme a spanyol válogatott 23 fős kerete:
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), David de Gea (Manchester United), Kiko Casilla (Espanyol).

Védők: Dani Carvajal (Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Raúl Albiol (Napoli), Sergio Ramos (Real Madrid), César Azpilicueta (Chelsea), Jordi Alba (Barcelona).

Középpályások: Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), Sergio Busquets (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Andrés Iniesta (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Cesc Fabregas (Chelsea), Raúl García (Atlético Madrid), Juan Bernat (Bayern München), David Silva (Manchester City).

Támadók: Rodrigo (Valencia), Pedro (Barcelona), Diego Costa (Chelsea), Paco Alcácer (Valencia).

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése