2014. július 17., csütörtök

Európa Liga: Meglepetés győzelem DVTK módra

Jól gazdálkodott helyzeteivel, így az Európa Liga harmadik selejtezőkörének kapujában érezheti magát a Diósgyőri VTK, mely az esélytelenek nyugalmával utazott Bulgáriába és két gólos előnnyel tér haza, készülvén a visszavágóra. 

A mérkőzést a hazai csapat kezdte sokkalta aktívabban, akár már az első pillanatokban is megszerezhették volna a vezetést, ám Asprilla ziccerét Antal hárítani tudta. Igen csak kómásnak tűnt a magyar csapat, a Litex több ízben is gólhelyzetbe került, ám lehetőségeit nem tudta kihasználni a bolgár csapat. A félidő végére ébredeztek a miskolciak, a felek azonban gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, a labdát a hazaiak birtokolták többet, ám ez meddőnek bizonyult. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, azonban a maygar csapat kihasználta az előtte adódó lehetőségeket. A 83. percben Bognár ment el a szélen, majd gurított középre az érkező Németh Máriónak, aki remekül érkezett és lőtt a kapura. A mérkőzést megelőtően a Litex trénere arról beszélt, számukra csakis a győzelem az elfogadható, a bekapott gól után pedig ennek fényében, mondhatni fejüket vesztve próbáltak meg gólt szerezni a hazaiak, ám túlságosan kinyíltak, melynek miskolci ováció lett a vége. A 90. percben a csereként beálló Marjanovics remekül készített le Grumic számára, aki nem hibázott tizenkét méterről kilőtte a bal felsőt.

A két csapat előzetes erőviszonyát hűen tükrözi, hogy voltak olyan online fogadóirodák, melyek hétszeres pénzt fizettek a magyar csapat győzelméért.

Litex Lovech (bolgár) - Diósgyőri VTK 0-2 (0-0)
Lovech, Lovech Stadion 5400 néző
Diósgyőr: Antal - Okuka, Debreceni, Kádár, Husić - Egerszegi, Elek - Gosztonyi, Barczi, Németh M. - Bacsa. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
G: - ill. Németh (83.), Grumic (90.)
Sárga: Vajushi (62.), Bozhikov (89.) ill. Okuka (36.), Gosztonyi (51.), Bacsa (74.), Egerszegi (90+1.)
Kiállítás: - ill. -

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése