2014. július 17., csütörtök

Európa Liga: Nehéz küldetés előtt a Diósgyőr - előzetes

Igen nehéz párharc és borzasztó nehéznek ígérkező idegen béli mérkőzés vár a Diósgyőr Labdarúgócsapatára az Európa Liga második selejtezőkörében. Az ellenfél a bolgár Litex Lovech lesz, mely nemzetközi porndon pozitív mérleggel rendelkezik és a párharc abszolút favoritjaként kezelik az oddsmesterek. 

Európa Liga, 2. selejtezőkör, odavágó:
Litex Lovech (Bul) - Diósgyőri VTK (Hun) 19:45 

Mindkét együttes az első selejtezőkörtől versenyben van, a Litex Lovech a moldáv Veris Chisinau gárdáján lépett túl 3-0-ás összesítéssel, míg a miskolciak 6-2-vel lépték le a máltai Birkirkarát. A bolgár csapat hazai pályán roppant veszélyes, hazája pontvadászatának alapszakaszát csupán egy ponttal zárta másodikként a Ludogorets mögött, míg a rájátszásban gólaránnyal csúszott a dobogó harmadik fokára. 

Több gólerős játékosra is oda kell majd figyelnie Tomiszláv Szivics tanítványainak. A bolgár pontvadászat ezüstcipőse lett az előző szezonban a kolumbiai Jordán, aki 14 gólt szerzett, míg mögötte a 20 esztendős Simeon Slavchev végzett, ám szerencsére rá nem lesz gond, ugyanis két héttel korábban a Sporting leigazolta. Ott van azonban még a jobb szélső Armando Vajushi, aki nyolc gólig jutott a mögöttünk álló szezonba. A csapat nem csupán Slavchev  távozásával gyengült, a kilenc gólos Gjasula szerződése lejárt, a felek pedig nem tudtak megállapodni. Természetesen érkezők is voltak, ám tény, az összhang biztosan alább fagyott.

A hazai együttes vezetőedzője Kraszimir Balakov így vélekedett a DVTK-ról - "Egy jó csapat ellen lépünk pályára, amely szereti játszani a futballt. Én szeretem az ilyen együtteseket." - majd hozzátette, az első meccs borzasztó fontos lesz, csakis a győzelem az elfogadható számukra.

A remek hangulat szinte garantált, a Lovech Stadionba telt házat, tehát 8 ezer embert várnak. Nem érzik majd egyedül magukat a Diósgyőr játékosai sem, a hírek szerint nagy létszámú 300-400 szurkoló kelt útra, hogy elkísérje a csapatot.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése