2014. április 2., szerda

FIFA: Kizárták a Barcelonát két átigazolási időszakból

Lesújtott a FIFA ítélete az FC Barcelona labdarúgócsapatára és a  spanyol szövetségre egyaránt. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján tette közzé a szerdai napon, hogy szankciókat alkalmaz a katalán klubbal szemben, mely több 18 év alatti labdarúgó átigazolása során is megsértette a nemzetközi átigazolásokra vonatkozó szabályokat. Az ítélet értelmében a Barca kizárásra került az átigazolási piacon! 

A FIFA egy négy éves időtartamot vizsgált meg 2009 és 2013 között, melynek során tíz labdarúgó esetében találtak hibás eljárás. A BBC Sport felkeresését a FIFA elutasította, mondván nem adnak ki információkat az érintett labdarúgókról. Természetesen pár neveket sejteni lehet : Li Szung Vu, Pak Szung Ho, Dzsang Gjol Hi, Theo Chendri, Bobby Adekanye, Patrice Sousia. Ezen labdarúgók a kadét A és B csapataiban és a gyerekek között pallérozódnak jelenleg.

A döntés értelmében a kizárás a 2014-es nyári és a 2015-ös téli átigazolási időszakra szól, mellé pedig pénzbírság párosul a klub és a spanyol szövetség részére egyaránt. A kizárás teljes, így a hazai és a nemzetközi piacra egyaránt vonatkozik, ez alól a szabadúszók sem kivételek. Természetesen eladni szabad, így aki távozni szeretne, mint például Puyol és Valdes, az megteheti.Az ügyben fellebbezés várható, a katalánok részéről.

Krízishelyzetet szülhet a büntetés!?

Azt egyenlőre nehéz megmondani, hogy milyen következményei lehetnek a büntetésnek, ám ha a döntést nem enyhítik, komoly negatív hatást, mondhatni törést fejthet ki a klub életében. Van a katalánoknak egy elöregedő generációja, melyet pótolni kell, kellene, ám erre most nem mutatkozik túl nagy lehetőség. Kapus poszton és a védelemben is nagyok a gondok Puyol és Valdes távozna.

Ebben azesetben felmerül a kérdés, hogy mi lesz Halilovic jövője, ugyanis szerződtetését már bejelentették, ám hivatalossá csak az átigazolási időszak kezdetén lehet, vagy lehetett volna tenni. Ter Stegen is elkerülheti ezáltal a katalánok kapuját. Kérdésessé vált ezáltal a magyar tehetség Tajti sorsa is, aki a hírek szerint nyáron szintén Barcelonába költözött volna.

Az ügynek itt biztosan nincsen vége, napokon, de akár órákon belül is változás várható, új hírek láthatnak napvilágot.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése