2014. április 2., szerda

Gólzáporos Roma győzelem az elhalasztott meccsen

Lejátszásra került az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 22. fordulójában félbeszakított mérkőzés, melyet az AS Roma és a Parma vívott egymással. A találkozó akkor a heves esőzés és a pálya alkalmatlansága miatt a kilencedik percben félbeszakadt, zápor most is volt, ám ennek a szurkolók sokkal jobban örültek, ugyanis gólok formájában érkezett és hazai győzelmet hozott. 

AS Roma - Parma 4-2 (2-1)
G: Gervinho (12.), Totti (16.), Pjanic (49.), Taddei (82.) ill. Acquah (15.), Biabiany (90.)

A találkozó a kilencedik percben ért véget, így ekkor is folytatódott, a csapatok pedig nem vacakoltak, gyorsan a tettek mezejére léptek. A 12. percben Gervinho szerzett vezetést úgy, hogy az akció is tőle indult, ám Destro ziccerből csupán a kapufát találta el, a labda azonban az elefántcsontparti elé került, aki közelről nem hibázott. Sokáig nem örülhetett a Stadio Olimpico népes közönsége, ugyanis három minutummal később a hazai védők látványosan nézték végig, ahogyan Acquah befordul és a büntetőpont magasságából a kapuba lő. A középkezdést követően újra rezdült a háló, Pjanic cselezte ki a fél vendég védelmet, tálalt Totti elé, aki a bal felsőbe ragasztotta a játékszert. A gólözönt követen lenyugodtak a kedélyek, a mezőnyjátéké lett a főszerep. Destro könnyedén eldönthette volna a három pont sorsát, ám lövése a kapufáról kifelé pattant.

A fordulást követően aztán Gervinho indult meg szélsebesen, lövését azonban blokkolni tudták a védők, a labda azonban az érkező Pjanic elé perdült, aki laposan a kapuba lőtt. A találat eldöntötte a három pont sorsát és a meccs iramára is rányomta a bélyegét. A 82. percben Taddei tovább növelte a hazaiak előnyét, míg a zárszó a vendégeké volt Biabiany a rendes játékidő utolsó pillanataiban vette be a kaput.

A Parma komoly eséllyel pályázhat a nemzetközi kupaindulást érő helyek egyikére, hátránya így is csak két pont az Interrel szemben, ám utóbbi négy meccséből csupán egy pontot tudott hozni. A fővárosiak fantasztikus sorozatban vannak, hátrányuk azonban így is tetemes a Juve ellenében, nyolc pont.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése