2014. április 2., szerda

Kolumbiai gólvágót vehet az Everton

Az Everton jövő évi nemzetközi kupaindulása már-már borítékolható, a csapat háza táján pedig a támadósor megerősítését tervezik. A kiszemelt a Sevilla kolumbiai válogatott gólvágója, a Real Madrid ellen nemrégiben duplázó Carlos Bacca. 

A 27 esztendős befejező csatár idén került a spanyol pontvadászatba azon belül pedig a Sevilla csapatához, teljesítménye pedig igen csak jónak mondható, a bajnokságban 30 meccsen 14 gólt és 8 gólpasszt jegyez. Egy esztendővel korábban a Club Brugge csapatát erősítette, ahol 54 szezonbéli mérkőzésén 31 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Első profi klubja az Atlético Junior volt, melynek dresszében 130 meccsen 73 gólt szerzett, kölcsönjátékosként is szerepelt jó pár helyen, és mindenhol gólerősnek bizonyult.

A hírt, mely szerint Roberto Martínez  a kolumbiaival erősítene a keretet a Daily Mirror szellőztette meg, a portál "kéme" pedig azt is tudni véli, hogy a borítékban egy 12 millió eurós ajánlat lapulhat. A liverpooli kékek jelenleg Lukaku vezérletével haladnak előre hétről hétre, ám játékjoga a Cheslea tulajdonában van, ő csupán kölcsönjátékos, így nem tudni jövőre hol és melyik csapatban kezdi meg az évet.

A transfermarkt.de 10 millióra taksálja Bacca piaci árát, melyhez párosul egy 2018 nyaráig érvényes kontraktus.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése