2014. február 1., szombat

Otigba gól és Heerenveen győzelem

Felemás napot zártak a magyar játékosok a holland labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie), volt aki csapata vezéregyénisége volt, másoknak pedig egy percnyi játéklehetőség sem jutott. A Heerenveen fiatal védője Kenneth Otigba ismételten gólt szerzett, mely nagyban hozzájárult csapata sikeréhez. 

Heerenveen - Den Haag 3-0 (0-0)
G: Otigba (58.), Finnbogason (68.-büntető), Van La Parra (90+2.) ill. -

Továbbra is csak jó dolgokat tudunk elmondani Kenneth Otigba hollandiai szerepléséről, a magyar utánpótlás válogatott védő az 58. percben talált az ellenfél kapujába, ezzel szerzett vezetést a Heerenveen a Den Haag elleni hazai bajnokin. Otigba gólja mellett a 65. percben besárgult, ám ennek ellenére is végigjátszotta a meccset, melyet csapata 3-0-ra nyert meg Finnbogason büntetőjének és Van La Parra hosszabbításban szerzett góljának köszönhetően. Mostani góljával együtt immáron 5 gólnál tart a szezonban Kenneth, mellyel védő létére harmadik a házi góllövőlistán. A 21 éves játékos a liga egészét figyelembe véve a legeredményesebb védő. A csapat másik magyarja Varga Szabolcs ezúttal nem kapott helyet a keretben.

Babos Gábor és Bodor Boldizsár egyaránt a padról nézte végig a Breda vendégjátékát, míg Németh Krisztián a Roda válogatott csatára továbbra is "bíróveréses" eltiltását tölti. Adorján Krisztián kezdőként kapott egy félidőt a Groningen színeiben, mely sima vereséget szenvedett az AZ Alkmaar csapatától.

További eredmények:
Heracles - NAC Breda 1-2 
Zwolle - Roda 3-1 
AZ Alkmaar - Groningen 2-0

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése