2014. február 1., szombat

Premier League: Az Arsenal hétvégéje lehet a mostani - előzetes

A hétközi fordulót követően hétvégén sincsen megállás az angol labdarúgó-bajnokságban, a pontvadászat a 24. fordulóval tovább robog. Ezúttal sem maradunk remek párharcok nélkül, az Arsenal hétvégéje lehet a mostani. 

Szombat délután két mérkőzéssel kezdődik meg a 24. forduló, az utóbbi hetekben nem túl fényesen szereplő Newcastle, hazai publikuma előtt fogadja a Sunderlandot, mely velük ellentétben igen jó formát mutat. A kiesőhelyen álló West Ham a Swansea ellenében javítana mérlegén. Délután négy órakor aztán jön a a szokásos meccsrengeteg, tíz csapat is pályán lesz egyidejűleg. Az Everton az Aston Villa ellen feledtetheti szurkolóival a városi derbin történteket, míg a Manchester Ubited útja ezen a hétvégén a Stoke ellenében vezet előre. A sereghajtó Cardiff ezúttal a Norwich ellenében próbálkozhat javítani nem éppen fényes mérlegén. A Fulham számára hatalmas fontossággal bír a Southampton elleni hazai meccs, míg a Tottenham a Hull vendége lesz és abszolút nem számíthat könnyű meccsre.

Vasárnap két meccsel jelentkezik a világ egyik, ha nem a legerősebb ligája. A Liverpool vendégségbe utazik és a Gera Zoltánt is foglalkoztató WBA ellen gyűjtheti be a három bajnoki pontot. A játéknap zárómeccsén az Arsenal együttesére vár kötelező győzelem a Palace ellenében, és amennyiben nyernek Wenger tanítványai, mindenképpen a forduló nagy győztesei lehetnek, ugyanis a hétfői meccsen, a forduló rangadóján akármilyen eredmény születik, az nekik jó lesz.

A derbi, avagy Manchester City-Chelsea az első és a harmadik csatája. Egy a hazai pályán tökéletes és már-már halálos támadójátékot bemutató csapat és egy olyan együttes összecsapása, mely Mourinho keze alatt megtanulta ölni a focit. A címszó több alkalommal is a következő volt, idegenben jó az iksz. Ha nyer a City, akkor az Arsenal mögött jól lemarad a Chelsea, ha döntetlen lesz akkor élre állhatnak Wenger tanítványai, és ugyan ez az eshetőség Chelsea győzelem esetén. Ehhez persze Öziléknek nyerni kell.

Szombat
13:45 Newcastle United - Sunderland (Digi Sport 1)
13:45 West Ham United - Swansea (Digi Sport 2)
16:00 Everton - Aston Villa
16:00 Stoke - Manchester United (Digi Sport 1)
16:00 Cardiff - Norwich
16:00 Fulham - Southampton
16:00 Hull - Tottenham

Vasárnap
14:30 West Bromwich - Liverpool (Digi Sport 1)
17:00 Arsenal - Crystal Palace (Digi Sport 1)

Hétfő
21:00 Manchester City - Chelsea (Digi Sport 1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése