2014. február 1., szombat

Újabb United vereség, avagy a végzet neve Adam!

Van Persie után, immáron Rooney is felépült és helyet foglalt a kezdőben, a duóhoz pedig csatlakozott Mata, ám ez is kevés volt, Moyes csapata újabb kínos vereséget szenvedett, ezúttal a Stoke City otthonában. Továbbá vert helyzetből fordított az újonc Cardiff és az Everton egyaránt. 

Stoke City – Manchester United 2-1 (1-0)
G: Adam (38., 52) ill. Van Perise (47.)

A mérkőzést megelőzően még a kiesést jelentő 18. helyen állt a Stoke és aligha számítottak rá sokan, hogy a csapat ezen a szombati napon előre lép. A papírforma azonban azért van, hogy felborítsák, így is tett a Hughes trenírozta hazai csapat, mely Adam két góljával döngölte a sárga földik a "Vörös Ördögöket"! Hiába való volt a mezőnyfölény és RVP egyenlítő találata a második félidő elején, a De Gea mögött elterülő háló bizony eggyel többször rezgett. Győzelmével a Stoke hét helyet lépett előre és 11., míg a United 7. pozícióban tanyázik, várva a következő fordulót.

Everton – Aston Villa 2-1 (0-1)
G: Naismith (74.), Mirallas (85.) ill. Bacuna (34.)

Sokáog úgy tűnt, hogy hiába való a hatalmas mezőnyfölény, Bacuna 34. percben szerzett gólja három pontot érhet az Aston Villa számára. A hajrában aztán megszűnt a hazaiak pechszériája és Naismith lövése a hálóban kötött ki. Öt perccel a vége előtt Mirallas gólja fordítást jelentett, a liverpooli kékek, ezzel pedig megelőzték a Tottenham csapatát és ötödikek.

Cardiff City – Norwich City 2-1 (0-1)
G: Bellamy (49.), Jones (51.) ill. Snodgrass (5.)

Nagyon fontos mérkőzés előtt állt az újonc Cardiff, mely egy esetleges vereséggel igen nehéz helyzetbe kerülhetett volna sereghajtóként, ugyanis a szakadék egyre csak nőtt az utóbbi hetekben. A mérkőzés nem indult túl jól, a Norwich szélsője Snodgrass ugyanis már az 5. percben megszerezte az előnyt. A csapatok egy gólos vendég vezetéssel vonultak szünetre, ám a második játékrész gyökeres és gyors változást hozott a meccs képben, a Cardiff ugyanis Bellamy és Jones révén egy perc alatt fordítani tudott. A vendégek nagyon akarták az egyenlítést, ezt mi sem jelzi jobban, mind a 22 kísérlet a második félidőben. Eredményt azonban nem hozott a sok erőfeszítés. A Cardiff elmozdult a huszadik helyről, pozícióját a Fulham vette át. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése