2014. február 1., szombat

Megállíthatatlan Sunderland

Nagyon elkapta a fonalat az utóbbi időben, a nemrégiben még sereghajtóként emlegetett Sunderland, mely bejutott a Ligakupa döntőjébe, a Newcastle kiütése után pedig immáron 12. pozíciót foglal el a bajnoki tabellán.  A címben megfogalmazott megállíthatatlan jelző persze túlzás, de jelzésértékű...

Newcastle United - Sunderland 0-3 (0-2)
G: - ill. Borini (19.-büntető), A. Johnson (23.), Colback (80.)

Zsinórban negyedik meccsén maradt veretlen a Poyet trenírozta Sunderland, mely az imént említett meccsekből hármat megnyert, egyet pedig döntetlenre hozott, ezzel pedig öles lépteket tett a bennmaradás felé. A szombati áldozat a Pardew vezette Newcastle volt, mely Cabay elvesztése után először lépett pályára. A pályán kiegyenlített küzdelem zajlott az első játékrészben, és bár többet próbálkoztak a gólszerzéssel a hazaiak, pontosan a vendégek tüzeltek. Előbb Borini talált be büntetőből a 19. percben, aztán négy perccel később Johnson tudott duplázni. A második játékrészben hasonló volt a forgatókönyv, a "Szarkák" hajtottak, próbálkoztak, a vendégek pedig egyszer találtak kaput Colback révén, az is gól lett. Győzelmével a Sunderland 12. helyen áll, míg a Newcastle tovább sínylődik és immáron csupán nyolcadik.

West Ham United - Svansea City 2-0 (2-0)
G: Nolan (27., 45+1.) ill. -
Kiállítva: Caroll (59.) ill. -

Nolan vezetésével aratott nagyon fontos győzelmet a West Ham, mely a megszerzett három pontnak köszönhetően, ha ideiglenesen is de ellépett a kiesőzónából. Az angol támadó középpályás az első félidő közeplén, illetve annak hosszabbításában tudott eredményes lenni, eldöntve a pontok sorsát, míg biztosan nem számíthat Allardyce mester Caroll szolgálataira, aki kiállíttatta magát az 59. percben.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése