2014. november 4., kedd

BL: Több csapat is bebiztosíthatja továbbjutását - előzetes

Kedden a csoportküzdelmek 4. fordulójával folytatódik a Bajnokok Ligája idei küzdelemsorozata. A párosítás ugyan az, mint a 3. fordulóban, csupán a helyszínek, a pályaválasztói jogok és a tabellán elfoglalt helyezések változtak az előző fordulóhoz képest. Az este folyamán három nagyágyú már biztosíthatja is helyét a nyolcaddöntőben. Nézzük mit tartogat a futball szerelmesei számára a ma játéknap! 

A csoport:
20:45 Juventus - Olympiakos (Digi Sport 1)
20:45 Malmö - Atletico Madrid 

Előzetesen mindenki arra számított, hogy a Juve és a regnáló spanyol bajnok Atletico Madrid karöltve lép a legjobb tizenhatba, azonban az Olympiakos eddigi hazai produktumával keresztbe húzta az előzetes számításokat. Jelen pillanatban a csoport minden egyes tagja, még a Malmö is eséllyel pályázik a továbbjutásra, azonban a mai eredmények függvényében a kép jócskán letisztulhat. A mai este az Öreg Hölgy számára élet-halál kérdés, ugyanis egy esetleges görög győzelem és egy madridi siker a kiesés szélére sodorhatja Allegri csapatát. Vidal és társai tehát egy igazi hat pontos mérkőzésre készülnek, míg a Matracosok a hideg svéd vidéket próbálják meg bevenni. Madridban Simeone tanítványai leiskolázták a svédeket, míg a Juve legutóbb megégett az Olympiakos otthonában. Igen izgalmas mérkőzésekre van kilátás.

B csoport:
20:45 Real Madrid - Liverpool (Sport 1)
20:45 Basel - Ludogorets

A Real Madrid már ma este biztosíthatja továbbjutását, ehhez nem kell mást tenniük Ancelotti tanítványainak, minthogy hazai publikumuk előtt legyőzzék a Liverpoolt, az a csapatot, melyet nemrégiben rommá vertek az Anfielden. Ehhez azonban lesz néhány szava Rodgers tanítványainak is, akik a mester elmondása szerint nyomás nélkül és nem feltett kézzel érkeznek. Cristiano Ronaldo nagy estélye lehet a mai, amennyiben betalál a portugál Raúl Bl-rekordját átadja a múltnak. Egyértelműen ez a mai játéknap legnagyobb rangadója. Igen ám, de egy esetleges vereséggel komoly veszélybe kerülhet a vörösök továbbjutása. Ami a csoport másik mérkőzését illeti, valamelyik együttes, vagy a Basel, vagy pedig a Ludogorets nagy lépést tehet a továbbjutás felé. Bolgár földön az utolsó pillanatban nyert a Ludo, Svájc azonban más terep, a Basel otthonában sok nagy csapat hajtott az utóbbi időben fejet.

C csoport:
18:00 Zenit - Leverkusen (Digi Sport 1)
20:45 Benfica - Monaco

A kiegyenlített 'C' jelű kvartett, melyet nagy meglepetésre a Benfica vezet hátulról. A portugál listavezető a Bajnokok Ligájában eddig az elvárások alatt teljesít, s ma este utolsó lehetőségébe kapaszkodhat, amennyiben továbbjutási álmokat dédelgetnek még a csapat háza táján. Otthon kellene legyőzni a Monacót, mely pocsék szezonrajtja után egyre inkább magára talál. A csoport másik mérkőzését korábban rendezik, a Zenit hazai pályán fogadja a csoportot vezető Leverkusent. A németek egy esetleges győzelemmel a nyolcaddöntő kapujába léphetnek. A Zenit számára is nagyon fontos a mérkőzés, uyagnis ha kikapnak könnyen előfordulhat, hogy kettészakad a csoport és oda a lehetőség.

D csoport:
20:45 Dortmund - Galatasaray
20:45 Arsenal - Anderlecht (Digi Sport 2)

Halálcsoportnak kiáltották ki, ma mégis előfordulhat, hogy négy fordulót követően mind a két továbbjutó kiléte kiderül. Ehhez mind a BVB-nek, mind pedig az Ágyúsoknak győznie kell. Ha így lesz, akkor már csak a csoportelsősség lesz a kérdés és az, hogy ki folytathatja az Európa Ligában. Jürgen Klopp csapata eddig fantasztikus teljesítményt nyújt a Bajnokok Ligájában, ellenben a csapat szenved a Bundesligában. Olyannyira, hogy jelenleg utolsó előtti kieső a gárda és a BL-ben több pontja van mint a bajnokságban. Ráadásul a védelem tengelye Hummels is kidőlt. Szerencse, hogy a Galata sincsen csúcsformában, a török csapat is bukdácsol hazája pontvadászatában. Amennyiben Wenger tanítványai az Emiratesben legyőzik a belga bajnokot továbbjutóként már csak a csoportelsősségre kell koncentrálniuk és arra, hogy a premier Leagueben jobban teljesítsenek.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése