2014. augusztus 13., szerda

A kőkemény magyar valóság, ez szégyenteljes...

Nemrégiben  beszámoltunk arról, hogy Zlatan Ibrahimovic saját pénzből finanszírozva kijuttatta a svéd értelmi sérült labdarúgó-válogatottat a pénteken kezdődő világbajnokságra, a történet több mint példaértékű és szívet melengető. Igen ám, de az éremnek van egy másik oldala is, melyen Magyarország található, a magyar értelmi sérült labdarúgók válogatottja, mely hiába kvalifikált, pénzügyi gondjain senki nem segített! Sem az MLSZ, sem pedig egy magánember, vagy éppen egy cégcsoport. Az egyik oldalon egy tündérmese, a másik oldalon a kőkemény magyar valóság!  

A magyar csapatnak kvalifikálta magát, ugyanis az aktuális világranglistán a harmadik helyet foglalja el, ezzel pedig automatikus résztvevője lett volna a világbajnokságnak, ha az anyagi nehézségek elhárulnak. Igen ám, de nem hárultak el, így a csapat lemarad a tornáról...

A magyar értelmi sérült válogatott négy évvel korábban dél-afrikai vb-n ott lehetett és nagyon jól szerepelt, többek között a németeket is megelőzve negyedikként zárt a csapat. Korábban sajnos az EB-ről is lemaradt a válogatott, mely nem sok jóra számíthat a továbbiakban, ugyanis ezen eseményekre nincsen kvalifikációs torna, az aktuális világranglista alapján hívják meg a résztvevőket. A magyar csapat most nem fog pontokat gyűjteni, így a csapat visszaeshet, ezáltal pedig legközelebbi indulása is veszélybe kerülhet.

Hogy kinek a dolga lenne a finanszírozás!? Nem vagyunk szakértők, de a Magyar Labdarúgó Szövetségre tippelünk. Írásban felkerestük az MLSZ sajtóosztályát, ám 24 óra leforgása alatt még választ sem kaptunk a következő kérdésre: "Miért nem kapott támogatást a csapat, miért nem valósulhat meg a játékosok álma?" - a válasz hiányában így az sem derült ki, hogy pontosan kinek is az égisze alá tartozik a csapat...

Stadionfelújításra jut több tíz milliárd forint, ám az értelmi sérült labdarúgóknak senki sem tudott biztosítani 10-20 millió forintot, körülbelül ilyen összegről beszélünk.

Roppant mód sajnáljuk, hogy ezen történet, csak tegnap bontakozott ki hazánkban a történet, ha előbb értesülünk az esetről, a magyar sporttársadalom segítségét kértük volta, hogy megvalósulhasson az értelmi sérült labdarúgó válogatott játékosainak álma.

Sajnos ez a kő kemény magyar valóság, a szövetség még válaszra sem méltat...

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése