2014. július 7., hétfő

Visszavonul a kapuslegenda

Kolumbia kiesését követően bejelentette visszavonulását minden idők legidősebb játékosa, aki pályára lépett a világbajnokságok történetében. Faryd Mondragon a japán elleni meccs hajrájában szállt be és döntötte meg a kameruni Roger Milla rekordját. Egy újabb kiváló karrier ér véget. 

"Ez volt a búcsúm játékosként! Felhagyok az aktív labdarúgással, a legjobb emlékekkel, azzal a büszkeséggel és megtiszteltetéssel, hogy ehhez a harcosokból álló csapathoz tartozhattam." - nyilatkozta Faryd Mondragon, aki 43 évesen és 3 naposan lett rekorder japán ellen, átadva a múltnak a kameruni Roger Milla 94-es rekordját, mely 42 év 39 nap volt.

A veterán kapuvédő 21 esztendeje mutatkozott be hazája válogatottjában és összesen 56 mérkőzésen lépett pályára. Klubszinten számtalan országban és számtalan csapatban megfordult, járt Spanyolországban, Németországban, Franciaországban, Törökországban és megismertette magár Paraguay, Argentína és az Egyesült Államok futballkedvelőivel is.

Karrierjének legjobb és legfontosabb állomása talán a Galatasaray volt, ahol közel 200 mérkőzésen végett, de a Köln és az Independiente csapatánál is remek korszakot tudhat magáénak. karrierjét keretbe foglalta, hiszen profiként nevelőegyesületénél a Deportivo Cali csapatánál mutatkozott be és itt is fejezte be a klubfutballt. 

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése