2014. július 11., péntek

Footgolf: Az EB-re készülő U19-es válogatott is kipróbálta!

Hét közben, pontosabban a szerdai napon ismételten a footgolf vette át a főszerepet a Kisorosziban lévő Magyar Golf Club gyepén, ahol a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő u19-es válogatott tagjai tartottak egy háziversenyt és ismerkedtek a sportággal. 

A megszokott tizennyolc lyuk helyett ezúttal csupán kilencre ment a verseny, a srácok pedig láthatóan élvezték a játékot. A versenyszellem mindenkiben egyből feltámadt, egymás zrikálása sem maradt el. Erre kiváló példa egy a pályán elkapott szóváltás két játékos között: "Ez nagyon jó, mit kell tenni ahhoz, hogy profi footgolfos legyek?". A válasz nem váratott magára: "Tanulj meg rúgni!".

Ami a versenyt illeti, hatalmas volt a harc, ám végül holtverseny alakult ki az élen az MTK kapusa Leindler Domonkos és a Győr csatára Farkas Zoltán között. Ekkor kerül telő a srácok számára ismeretlen szabály a 9-6-3-1, mely végül a kapuvédő javára döntötte a versenyt. A bronzéremért is hatalmas volt a csata, ám a Haladás támadó középpályása Németh Márió felülmúlta edzőjét Mészöly Gézát, közöttük is az előbb említett szabály döntött.

A Bobál testvérek ezúttal lemaradtak a dobogóról, ám elmondták, hogy nagyon élvezték a játékot, míg Kalmár Zsolt arról beszélt, hogy a közösség összeállt, remek a hangulat és számára, illetve a többiek számára is remek kikapcsolódás, felüdülés volt ez a nap. 

Az U19-es válogatott július 19-én kezdi meg szereplését a hazai kontinenstornán.

Végeredmény:
1. Leindler Domonkos 39 (22) 
2. Farkas Zoltán 39 (24) 
3. Németh Márió 40 

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése