2014. május 19., hétfő

VB 2014: Helyzetjelentés a stadionokról

Sokan attól féltek, hogy egyes stadionok nem készülnek majd el a világbajnokság kezdetéig, nos emiatt már nem kell, hogy fájjon a szervezők feje, ugyanis az utolsó két stadionban is lejátszották a tesztmeccseket. Több stadion még nem teljesen kész, az utolsó simítások még vissza vannak, ám mire kell, mind a tizenkettő úgy fog pompázni, ahogyan azt tervezőik megálmodták. Ellenben közúthálózati, reptér és hasonló problémák még mindig fennállnak, a versenyfutás az idővel roppant szorosan zajlik. 

Az egyik stadion, melyben még nem rendeztek hivatalos tesztmeccset az esemény nyitányának, a brazil és a horvát válogatott összecsapásának otthont adó Sao Pauló-i stadion, mely a Corinthians otthona. Az ellenfél a Figueirense volt, a találkozót pedig 36 ezer néző előtt rendezték. Az aréna befogadóképessége egyébként 68 ezer fős.

Egy másik helyszínen is megtörtént az első tesztmeccs, ez a cuiabai Pantanal Arénában egy bajnoki összecsapással teszteltek, ezzel pedig nincsen olyan helyszín, ahol nem játszottak volna már meccset. Jöhetnek az utolsó simítások, aztán kevesebb mint egy hónap és Brazíliára figyel majd az egész világ.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése