2014. május 19., hétfő

Álomrekordot zsebelt be a Juvetus

Elképesztően jó szezont futott az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) a Juventus labdarúgócsapatom mely hétvégén a Cagliari 3-0-ás legyőzésével hazai és az európai topligákat figyelembe véve is pontrekordot állított fel. A torinóiak 102 egységgel zárták a szezont, mely abszolút rekord. 

Láttunk már veretlenül megnyert bajnoki címet az Öreg Hölgytől, ez most nem sikerült, ám a csapat ezúttal több győzelmet könyvelhetett el, mint akkor. A Serie A eddigi pontrekordere az Internazionale volt, mely 97 egységgel lett anno bajnok, ez a rekord már egy fordulóval a vége előtt megdőlt. Emlékezhetünk a Real Madrid, vagy éppen a Barcelona nemrégiben 100-100 ponttal lett bajnok, a Juve most ezt is túlszárnyalta.

Emellett kiemelendő, hogy hazai pályán egyetlen egy pontot sem vesztett a csapat, mind a 19 mérkőzését győzelemmel abszolválta, ráadásul 47-9-es gólkülönbséggel. Az új Juventus Aréna így méltán kiérdemelte az oroszlánbarlang elnevezést.

A "Zebrák" történetük 30. bajnoki aranyérmüket könyvelhették el, melynek köszönhetően mezükön jövőre immáron három csillag szerepelhet. Mögöttük Milánó két csapata az Inter és az AC Milan 18-18 elsőséggel és egy csillaggal következik.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése