2014. március 13., csütörtök

Magyar Kupa: Szárnyalt a DVSC, Újpest MTK trió

Igen meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő a címben említett trió a Magyar Kupa negyeddöntőinek első felvonásán. Két gárda idegenben lőtt három gólt és került karnyújtásnyira a továbbjutáshoz, míg az MTK lehúzta a rolót és hazai pályán magabiztosan győzött a Győr ellen. 

Nyíregyháza - Debrecen 1-3 (0-0)
G: Huszák (65.), ill. Tisza (50., 79.), Bódi (53.)
Regionális rangadót játszott az NBI, illetve az NB II jelenlegi éllovasa, melyből a Debrecen jött ki jobban, mondhatni Tisza remeklésének köszönhetően szinte el is dőlt a párharc, a visszavágó formalitásnak tűnik. A télen Diósgyőrból érkező támadó az 50. percben törte meg a gólcsendet és szerzet vezetést csapatának. A második vendég találatra sem kellett sokat várni, három perccel később Bódi növelte kettőre a Loki előnyét. A 65. percben Huszák közelebb hozta eggyel a hazaiakat, megcsillantva a reményt, ám a találkozót Tisza foglalta keretbe a 79. percben. A továbbjutás sorsa nagy valószínűséggel eldőlt.

MTK - Győri ETO 2-0 (1-0)
G: Torghelle (36.), Kanta J. (67.) ill. -
Torghelle Sándor és Kanta József góljainak köszönhetően újabb skalpot gyűjtött be az MTK, mely ezúttal a regnáló magyar bajnok Győri ETO csapatát lépte le úgy, hogy Horváth Ferenc tanítványai még gólt sem tudtak szerezni, ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozva magukat. A három mérkőzés közül ez a párharc maradt a legnyitottabb, ám Győrben egy MTK gól a véget jelentheti.

Pécs - Újpest 1–3 (0-0)
G: Pölöskey P. (85.), ill. Vasziljevics (65., 73. – 11-esből, 80.)
Két csapat, melynek háza táján nem minden van denrben, vagy fogalmazhatunk úgy, hogy semmi sincsen rendben, azonban a játékosoknak a pályára kell koncentrálniuk. Az utóbbi hetekben szárnyaló Pécs ezúttal hazai közönsége előtt szaladt bele csúnya pofonba. A fővárosiak vezére Vasziljevics volt, aki egymaga mesterhármast jegyzett, míg a túloldalon 1-0-ás állásnál sikerült büntetőt hibáznia a hazaiaknak, mely döntő befolyással bírt a mérkőzés végkimenetelében. Pölöskey a végén még egyenlített, ez azonban szépségtapasz volt csupán, az Újpest nagyon közel került az elődöntőhöz.

Korábban:
Lombard Pápa - Diósgyőri VTK 2-2

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése