2014. március 13., csütörtök

EL: Csatát nyert a Betis, de nem háborút!

Igazi kuriózumnak számít az, amikor városi derbit rendeznek egy nemzetközi kupasorozatban. Az Európa Liga csütörtöki nyolcaddöntőinek egyike a sevillai városi derbi volt, melynek végén hatalmas meglepetésre a sokkalta esélytelenebbnek tartott Betis szurkolói örülhettek. 

Sevilla - Betis 0-2 (0-1)
G: - ill. Leo Baptistao (15.), Sevilla (77.)

Könnyen előfordulhatott volna, hogy a Sevilla már az első percben gólt szerez, ám Adan remek mozdulattal hárította Bocca lövését, így maradt a gól nélküli állás. Jól bekezdtek a hazaiak, a labda többnyire náluk volt, ám ezzel nem tudtak mit kezdeni, gólt a spanyol pontvadászatban ligautolsó városi rivális tudott szerezni, vagy ahogy mondani szokás, a kihagyott helyzetek megbosszulják önmagukat. A 15. minutumban Bacca lövését blokkolták, majd a kipattanót Reyes tűzte rá, ám a labda a kapu bal oldala mellett hagyta el a játékteret. A következő pillanatban már Beto kapuja előtt legyeskedtek a zöld-fehérek, s ha már ott voltak akkor gólt szereztek. Juanfran beadására Leo Baptistao érkezett, a betis szurkolók pedig önfeledten ünnepelhettek. A hazaiak nem zavarodtak meg a bekapott góltól, szemmel láthatóan jobban zavarta őket saját pontatlanságuk a kapu előtt. 

A második játékrész sokkal laposabbra sikeredett, mint az első, sokat elmond, hogy a Sevilla három lövéssel próbálkozott, ebből pedig egy sem talált kaput. Ellenben a Betis sikeresen megduplázta előnyét, a sors furcsa fintora, hogy Sevilla városában a sevillai derbin a Sevilla csapatának Sevilla talált be. Ha ez valakinek túl kusza lett volna, nos a Betis cserejátékosa Salva Sevilla nevéhez fűződött a gól, melyet Leo Baptistao készített elő. Idegenbéli győzelmével a Betis hatalmas előnyre tett szert, csatát nyert, de még nem "háborút"!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése