2014. március 13., csütörtök

EL: Portóban égett meg a Napoli; nyolc között érezheti magát a sziporkázó Valencia!

Megkezdődött az Európa Liga idei nyolcaddöntőinek összecsapása, kedd este 19 órai kezdette hat csapat szállt ringbe, egyetlen egy célt kitűzva, mely nem más volt, mint a továbbjutás, az előny megszerzése. Kinek így, kinek pedig úgy sikerült, olyan nincsen, hogy mindenkinek jó legyen. A Valencia a legjobb nyolcban érezheti magát, míg a Porto kényelmesen, de nem hátradőlve várhatja a visszavágót. A Basel és a Salzburg párharcán a második meccsre maradt a döntés. 

Ludogorets - Valencia 0-3 (0-3)
G: - ill. Barragan (5.), Cartabia (34.), Senderos (59.)
Kiállítva: Juninho Quixada (80.) ill. Keita (24.)
Sok jó csapat elbukott már a regnáló belga bajnok a Ludogorets otthonában, ám a Valencia nem állt be a sorba. A Denevérek már az 5. percben vezetésre tettek szert Barragan révén, ekkor elhalkult a népes publikum, ám a 24. percben mindenki felmorajlott, mikor is Keita a kiállítás sorsára futott, illetve terítéken volt egy büntető, melyet a hazaiak kedvence Bezjak sikeresen kihagyott. Emberelőny ide vagy oda, újabb gólt ismételten a Valencia szerzett, a 34. percben Paco passzár követően Cartabia mattolta Stojanov hálóőrt. A folytatásban sem jutott sok öröm a Ludogorets ultráknak, a csapat az 59. percben újabb gólt kapott, ekkor Vargas passza után Senderos volt eredményes. A 80. percben aztán egalizálódott a létszám, a hazaiak játékosa Juninho Quixada mehetett zuhanyozni. Győzelmével a Valencia gyakorlatilag a nyolc között érezheti magát, a visszavágó formalitásnak tűnik.

FC Porto - Napoli 1-0 (1-0)
G: J. Martinez (57.) ill. 
A mérkőzés elején igen csak bekezdett a hazai csapat, mely több ízben is komoly helyzetet alakított ki, ám gól egyikből sem született. Meglehetősen nagy volt a differencia a két együttes között, többnyire csak a Porto akarata érvényesült. A második játékrész némileg kiegyenlítettebb volt, ekkor már a napoli helyzetei is megvoltak, ám gólt nem tudott szerezni Benítez csapta, Higuain, Albiol, majd kétszer Zapata révén is gólt szerezhetett volna. A hazaiak ellenben bevették Reina kapuját, az 57. percben rezgett a háló, a tettes Jackson Martinez a hazaiak kolumbiai gólzsákja volt. Nincsen tehát idegenben lőtt gólja Nápolyiaknak, lépéselőnybe került a Porto.

Basel - Salzburg 0-0 (0-0)
Gól nélküli döntetlent hozott Svájc és Ausztria két élcsapatának találkozója. A mérkőzés elején a Salzburg akarata érvényesült, a vendégek jól bemelegítették Sommert a hazaiak kapuvédőjét, aki remekül állta a sarat. A találkozó igen hullámzó képet mutatott, összességében a vendégek voltak jobbak. Gulácsi Péter végig védte a meccset és remekül húzta le a rolót, amikor kellett.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése