2014. március 31., hétfő

Chelsea: Mourinho egyértelművé tette nyári átigazolási szándékát

A Chelsea labdarúgócsapatának trénere Jose Mourinho egyértelművé és nyilvánvalóvá tette, hogy miként fognak mozogni nyáron az átigazolási piacon. Végy egy jó csatárt... 

"Nem feltétlenül ez a legjobb pillanat, hogy a nyári átigazolási tevékenységről beszéljünk, de egyértelmű, hogy csatárt kell hozni a Chelsea-be. Hogy a többi támadó sorsa mi lesz? Akik maradnak, azok megküzdhetnek a helyükért az újonnan érkezővel. Természetesen a szezon végén lesznek, akik a kevés játéklehetőség miatt el akarnak menni, ez benne van a pakliban" - mondta a portugál tréner a Guardian újságírójának.

A londoni kékek nem büszkélkedhetnek túl jó statisztikákkal, ami csatáraik teljesítményét jelenti, így hiába van egyben a védelem és a középpálya, sokszor előre játékban, befejezésben hal meg a csapat. Eden Hazard a csapat középpályása egymaga jegyez annyi találatot, mint a csapat három befejező csatára...

Az pedig, hogy ki lehet az érkező? Hetek óta mindenki Diego Costa megszerzéséről beszél. Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e valami a transzferből.

A Chelsea támadóinak idei, igen siralmas mérlege!

Samuel Eto'o eddig 19 mérkőzésen lépett pályára, 1180 percet töltött a pályán és ez idő alatt 8 gólt és 5 gólpasszt írhattak a statiszták a neve mellé, szerződése azonban a nyáron lejár, korábbi kijelentései szerint pedig visszatérne spanyol honba, ahol egykori szeretett csapata mezét (Mallorca) öltené magára, mondhatni már olyan levezetés jelleggel.

Fernando Torres, a támadó, akiről nem sok jót lehet elmondani az idei szezonban sem! Eddig 23 mérkőzésen kapott lehetőséget Mourinho mestertől, a "bizalmat" azonban nem sikerült meghálálnia a pályán töltött 1352  játékperc alatt. Befejező csatárként mindössze 4 gólt és 4 gólpasszt tud felmutatni, mely több mint siralmas mutató. Távozását rebesgetik, egyesek az AC Milan, mások az Atletico Madrid felé mutogatnak.

Demba Ba, a támadó akit Mourinho nem preferál! Mindössze 15 mérkőzésen jutott szóhoz és ezeken a mérkőzéseken is csupán 386 játékpercet kapott. Spanyol kollégájához képest azonban mutatói jobbak, hiszen 3 alkalommal beköszönt az ellenfeleknek és 3 gólpasszt is jegyez. Igen ám, de ha az edzőnek nem vagy a szíve csücske...
Romelu Lukaku, a csapat belga támadója, aki "számkivetettként" az Everton csapatában egymaga majdnem annyi gólt szerzett, mint a fent említett három társa. A fiatal támadó szintén nem nyerte el Mourinho szimpátiáját, ezért is került a Stamford Bridgen kívülre, ám bizonyította, hogy bizony a tehetsége és az akarata is rendben van. A liverpooli kékek (Everton) színeiben 26 mérkőzésen 12-ször talált az ellenfelek kapujába, emellett pedig 7 asszisztot is jegyez 1974 játékperc alatt. Számára a szezonkezdet volt fantasztikus, teljesítménye az utóbbi időben mondhatni silány.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése