2014. február 28., péntek

La Liga: Madridi rangadó és kötelező Barca siker - előzetes

Tovább dübörög a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga), mely hétvégén immáron a 26. fordulót koptatja. A bajnokság végkimenetelének szempontjából nagyon fontos mérkőzésre kerül sor, a madridi derbi sok mindenről hivatott dönteni. 

Pénteken a Bilbao hazai pályán nyitja a 26. fordulót, a baszk csapat számára roppant fontos a három pont megszerzése, amennyiben nem akarja lőtávra csalni közvetlen riválisait a Bajnokok Ligája indulásért folytatott harcban.

Szombaton a sport tv csupán egy mérkőzést sugároz, két középcsapat a Getafe és az Espanyol összecsapását. Mellettük szöntén középházi csatát vív majd az Elche és a Celta Vigo, és ugyanez elmondható a Levante és az Osasuna randevújáról. A borzasztó szezont futó Málaga, mely a kiesés szélén táncol, a kiesőzónában tanyázó Valladolid gárdájával vívhat igazi hat pontos meccset.

Vasárnapra marad a krém! A játéknapot az ötödik Villareal és az utolsó Betis csatája nyitja, majd magyar idő szerint 17 órakor Atletico Madrid-Real Madrid összecsapást rendeznek. Amennyiben nyernek a hazaiak és a Barcelona este behúzza otthon a három bajnoki pontot az Almeria ellenében ismételten három 63 pontos csapat lesz, ám ha Ancelotti tanítványai kiporolják a "Matracosokat", akkor városi riválisukat jól maguk mögött hagyják. Izgalom várható a tetőfokon! Közben még rendeznek egy Sevilla- Real Sociedad összecsapást, mely a nemzetközi kupaszereplés végett életbevágó mindkét csapat számára, míg a Valencia egy kötelező győzelmet ígérő látogatásra készül a Rayo otthonába. Ha cél a nemzetközi porond, akkor nem lehet botlani.

Péntek:
20:30 Athletic Bilbao - Granada

Szombat:
16:00 Málaga - Valladolid
18:00 Levante - Osasuna
20:00 Getafe - Espanyol (Sport 2)
22:00 Elche - Celta Vigo

Vasárnap:
12:00 Villarreal - Betis (Sport 1)
17:00 Atlético Madrid - Real Madrid (Sport 1)
19:00 Sevilla - Real Sociedad (Sport 1)
21:00 Barcelona - Almería (Sport 1)
21:00 Rayo Vallecano - Valencia

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése