2014. január 29., szerda

Közel 10 millióért a kínai ezüstérmesé lett a Santos középpályása

Kína jelenkori futballtörténelmének egyik legnívósabb klubjához szerződött a Santos argentin válogatott középpályása Wálter Montillo, aki így Wágner Love csapattársa lett és együtt küzdhetnek a 2014-es szezonban azért, hogy a Lippi vezette Guangzhou együttesét letaszítsák a trónról. 

Az európai futballszurkoló igen keveset tud az Chinese Super Leagueről, ám manapság egyre többször sejlik fel a bajnokság neve, az emberek Drogba és Anelke személyével össze tudják kapcsolni a Shanghai Shenhua csapatát, illetve a Guangzhou Evergrande is egyre jobban, ismertebben cseng a fülünknek. 

A most szóba kerülő csapat a Shandong Luneng még elég ismeretlen lehet, ám azok számára már nem, akik figyelemmel követik az egykori brazil válogatott csatár Wágner Love pályafutását. Az együttes a kínai bajnokság 1994 óta íródó történetének második legsikeresebb csapata 4 bajnoki címével (1999, 2006, 2008, 2010), míg a tavalyi szezonban másodikok lettek a már említett Guangzhou Evergrande mögött.

A 29 esztendős háromszoros argentin válogatott Montillo először teszi ki a lábát az amerikai kontinensről, korábban San Lorenzo, az  Universidad de Chile, majd a Cruzeiro csapatát erősítette, míg nem a tavalyi évadot a Santos mezében játszotta végig. Hivatalos adat nincsen, a források 7,5 és 9,5 millió euró közé taksálják azt az összeget, amit a Shandong Luneng a brazil klub asztalára tett le a középpályás játékjogáért, akinek új szerződésének hosszát még nem hozták nyilvánosságra. Mondhatja az egyszeri szurkoló, hogy kalandra fel!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése