2014. január 20., hétfő

Betis: Újabb edzőváltás, egykori PSG középpályás ül le a padra

Az idei szezonban immáron elmondhatja magáról a Real Betis csapata, hogy több edzője volt, mint győzelme van! A csapat ugyanis harmadik vezetőedzőjét kezdte meg fogyasztani a mai nappal, miután a Real Madrid elleni súlyos vereséget követően menesztették a Juan Carlos Garridot azt a szakembert, aki mindössze decemberben ült le a padra. 

Először két és fél évnyi szolgálatot követően Pepe Melt rúgta ki a vezetőség december 2-án, miután a csapat nagyon beragadt és toronymagas sereghajtóvá, kiesőjelöltté nőtte ki magát. Még aznap kinevezték Juan Carlos Garrido, akiről immáron tudjuk, hogy nem sok vizet zavart a klub életében, ugyanis tíz mérkőzést követően zsinórban három elszenvedett vereség után kitették a szűrét, az utolsó csepp a pohárban a hétvégi Real Madrid elleni vereség volt.

Ezúttal sem tétlenkedett a sevillai klub vezetősége és gyorsan megtalálta, kinevezte az utódot az argentin Gabriel Calderón személyében, aki játékosként a PSG színeiben élte aranykorát, de megfordult 1983-1987 között a Betis gárdájában is. Az argentin válogatottal világbajnoki második lett. A stoplist 1994-ben akasztotta szögre és kezdett edzői karrierbe. Első klubja a francia Cean volt, melyet a svájci Lausanne Sports követett. Ezt követően szövetségi kapitány lett, előbb Szaud-Arábia, majd Omán nemzeti csapatánál. Irányította az Al-Ittihad, az Al-Hilal és a Bani Yas SC-t, míg nem legutóbb Bahrein nemzeti csapatát dirigálta. 

A feladata most nem más, mint hogy benntartsa a Betist valahogyan a La Ligában...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése