2013. október 30., szerda

Serie A: Firenzében diadalmaskodott a Napoli, tovább robog a Verona

Szerda este folytatódott az olasz labdarúgó bajnokság (Serie A) 10. fordulójának meccslajstroma, melynek során rendkívül fontos bajnoki pontokat gyűjtött a Napoli, míg a Verona folytatta remek szereplését újoncként, és ott ólálkodik a nagyok közt. 

A Bologna hétvégén tudott diadalmaskodni első izben, és mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy. A Livorno hétvégi 1-0-ás legyőzését követően ezúttal a Cagliari volt az ellenfél, mel yhazai pályán szerette volna tartani a bajnoki pontokat, ez azonban nem sikerült. Már az első játékrészben megszerezték a vezetést a vendégek, a magyar felmenőkkel is rendelkező Garics révén. A második félidőben aztán hét perc elteltével kiszállt Muru a hazaiak játékosa piroslap végett, ezt pedig kegyetlenül és gyorsan megbüntették a vendégek. A kiállítás után aht perccel Jone növelte a Bologna előnyét, majd három percre rá Pazienza állította be a végeredményt- Győzelmével a Bologna először a szezon folyamán nem kieső.

Cagliari – Bologna 0-3 (0-1)
G: - ill. Garics (26.), Kone (58.)m Pazienza (61.)
Kiállítva: Muru (52.) ill. -

Hiába játszott óriási mezőnyfölényben a Fiorentina, ezen a napon a sors nem nekik szánta a három bajnoki pontot. A vendégek Callejon és Mertens révén mindössze kétszer találtak kaput a meccs egészében, ez azonban elég volt két gólra és a három bajnoki pontra. Hazai részről a góllövőlista éllovasa Rossi talált be büntetőböl, ez azonban kevésnek bizonyult. Tíz perccel a vége előtt megfogyatkoztak a vendégek Maggio kiállítását követően, a lehetőséggel azonban nem tudtak élni ennyi idő alatt a hazaiak. A hosszabbításban aztán kulcsemberét vesztették a violák, mikor is Cuardado a kiállítás sorsára jutott. 

Fiorentina – Napoli 1-2 (1-2)
G: G. Rossi (28.-büntető) ill. Callejon (12.), Mertens (36.)
Kiállítva: Cuardado (90+1.) ill. Maggio (80.)

Igen kiélezett mérkőzést játszott egymással a Genoa és a Parma. A hazaiak korán, már a 3. percben vezetést szerezhettek volna, ám Gilardino büntetőt rontott a hazai szurkolók nagy bánatára. Az 57. percben aztán javította hibáját a támadó, ő szerezte a mérkőzés egyetlen gólját, mely három pontot ért csapatának.

Genoa – Parma 1-0 (0-0)
G: Gilardino (57.) ill. -

Nincsen megállás, ott liheg a nagyok nyakán a Hellas Verona, mely a Sampdoria legyőzésével feledtette a hétvégi kisiklást az Inter ellenében. A győzelem csapatmunka volt, azonban a góloknak mint mindig ezúttal is volt szerzője Gomez, illetve a veterán Luca Toni személyében. Az újonc gárda jelenleg 5. helyen áll beékelődve az Inter és a Fiorentina közé.

Hellas Verona – Sampdoria 2-0 (0-0)
G: J. Gomez (51.), Toni (78.) ill. -

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése