2013. október 3., csütörtök

Európa Liga: Menetel a Frankfurt és a Fiorentina, romjaiban hever a Bordeaux


A játéknap tán legnagyobb rangadójára került sor az 'E' csoportban, ugyanis az ukrán bajnokaspiráns Dnipro a Fiorentina együttesét fogadta. Az 'F' jelű kvartettben Paulo Sousa legénysége ellen próbált meg javítani a Bordeaux, míg a remekül kezdő Frankfurt Ciprusra utazott. 

E csoport, 2. forduló:
Dnipro - Fiorentina 1-2 (0-0)
G: Seleznyov (57.-büntető) ill. Rodriguez (53.-büntető), Ambrosini (73.)
Kiállítva: - ill. Pizarro (86.)

A játéknap tán legnagyobb párharcának számított az ukrán trónkövetelő és az olasz "violák" összecsapása. A meccs képe azonban nem a közönségszórakoztató futballról szólt az első félidőben, melynek során alig akadt említésre méltó esemény.  Harminc perc eltettével még kapuralövést sem könyvelhettünk el, ez a félidő végére változott, az eredmény azonban nem. A második játékrészre két sokkal dinamikusabb és elszántabb társaság érkezett, úgy tűnt az edzők lelket öntöttek a felekbe. A gólok is megérkeztek, mondhatni büntetőpárbajt vívtak a felek, hiszen négy perc alatt két tizenegyest ítélt meg a játékvezető. Rodriguez révén az olaszok szereztek vezetést, hazai részről pedig Seleznyov járt túl Neto eszén. A döntő találatot Amrosini szerezte bő negyed órával a vége előtt. A végjátékra megfogyatkoztak a "violák", Pizzaro szállt ki a 86. percben. Az eredmény nem változott, így nagyon fontos három pontra tett szert a firenzei együttes.

Pacos de Ferreira - Pandurii 1-1 (0-1)
G: Melo Rodrigues (49.) ill. Momcilovic (5.)

A feltörekvő román együttes nem lopta be magát a portugál emberek szívébe, már csak azért sem, mert a Braga együttesét búcsúztatták a selejtezőben. A szimpátia tovább csökkent a meccs 5. percében, mikor is első valamirevaló lehetőségét kihasználták a vendégek. A játék többnyire a mezőnyben folyt, a Pacos próbálkozott többet, a felek azonban Pandurii vezetéssel vonultak az öltözőbe. A második játékrész elején Melo Rodriguez egyenlíteni tudott és mint később kiderült ez pontot ért a Pacos számára. A döntetlennel egyik csapat sincsen túlságosan beljebb...

Az E csoport állása:
1. Fiorentina 2 2 0 0 5-1 6 pont
2. Dnipro 2 1 0 1 2-2 3 pont
3. Pandurii 2 0 1 1 1-2 1 pont
4. Ferreira 2 0 1 1 1-4 1 pont

F csoport, 2. forduló:
APOEL - Frankfurt 0-3 (0-1)
G: - ill. Borda (27.-öngól), Lakic (60.), Jung (66.)

Ritmustalan és többnyire eseménytelen játékot hozott az első negyed óra, majd felpörögtek az események, ám sajnos nem a focié volt a főszerep. A játékvezető három perc alatt három sárgát kényszerült kiosztani, ezzel elejét véve a meccs esetleges elfajulásának. A Frankfurt második próbálkozása utat talált a kapuba, a 27. percben Borda öngólját könyvelhették el a firkászok, ez pedig német vezetést eredményezett a szünetben. A ciprusiak nem találtak kaput az első játékrészben. A folytatásban sem ment jobban, sőt szaladjunk a végére, hazai pályán kaput találó lövés nélkül fejezte be a meccset az APOEL, mely komoly zakóba futott bele. A 60. percben Lakic zörgette meg Pardo hálóját, majd hat perccel később Jung alakította ki a végeredményt. Ezzel hibátlanul, kapott gól nélkül vezeti csoportját a német gárda, míg az APOEL két meccset hozott le lőtt gól nélkül.

Bordeaux - Maccabi Tel Aviv 1-2 (0-0)
G: Jussie (48.) ill. Itzhaki (71.), Micha (80.)

Paulo Sousa izraeli csapata ellen feledtette volna csúfos kezdését a Bordeaux, azonban a meccset a vendégek kezdték jobban. A franciák egy szót sem szólhattak volna, ha öltözőben maradt csapatuk pillanatok alatt három gólos hátrányba került volna. Gól azonban nem született az első felvonásban, a hazaiak magukra találtak, felvették a kesztyűt. Mindkét oldalon akadtak próbálkozások, azonban vagy pontatlanság játszott főszerepet, ha pedig nem akkor a portások a helyükön voltak. A második játékrészt aztán remekül kezdték a franciák és magukhoz ragadták a vezetést a 48. percben, mikor is Jussie volt eredményes. A mosoly azonban a végére lehervadt a francia arcokról, Sousa pedig boldogan hagyhatta el a játékteret, ugyanis Itzhaki húsz perccel a vége előtt egalizált, majd pedig tíz perccel a vége előtt Micha fordította meg a meccset. Győzelmével a Maccabi második, míg a Bordeaux nulla ponttal a romjaiban hever.

Az F csoport állása:
1. Frankfurt 2 2 0 0 6-0 6 pont
2. Maccabi Tel Aviv 2 1 1 0 2-1 4 pont
3. APOEL 2 0 1 1 0-3 1 pont
4. Bordeaux 2 0 0 2 1-5 0 pont

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése