2013. május 23., csütörtök

Higuain és a Juve megegyezett, a klubok nem!

Hónapok óta zeng a sajtó Higuain lehetséges Torinóba igazolásáról, most pedig egybehangzó sajtóértesülések arra mutatnak, megtörtént a megegyezés, de még nem minden tejfel.  

A 25 esztendős argentin csatár édesapja és testvére Madridban találkozott a Juventus illetékeseivel és a felek megállapodásra jutottak egymással. A szerződés négy esztendőre  köttetik, köttethet a támadó pedig évi 4,5 millió garantált fizetést kap, mely a prémiumokkal együtt akár évi 6 millióra is rúghat majd.

Ez mind szép és jó, hogy klub és játékos egymásra talált, de mivel a támadót élő szerződés köti a Real Madrid együtteséhez, így a két együttesnek is meg kell egyeznie, ez pedig nem lesz könnyű. A hírek szerint a Real Madrid ragaszkodik ahhoz, hogy 30 millió euró alatt nem engedik el játékosukat, míg a Juve nem fizetne 20 millió euró feletti összeget, így elég messze állnak a felek és az álláspontok egymástól.

A csatár piaci értéke egyébként 38 millió euróra rúg, viszont a királyiak tudnak más lehetőséget is, miszerint bevonnák a transzferbe a Juve egyik ászát Arturo Vidalt. Erről azonban az olaszok hallani sem akarnak.

Az ügy hosszasan elhúzódhat, hiszen Madridban nagy változások lesznek, nem csak új edző, de egy elnökválasztás is esedékes, így nagyot fordulhat a kocka a spanyol fővárosban.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése