2013. május 23., csütörtök

Európai Kupák: Félbe szakadt kupadöntő, volt KTE-légiós dupla és óriási párharc a horvátoknál

Nem csak hazánkban rendeztek szerda este kupadöntőt, számos európai országban tegnap kerültek az új győztesek a trónra. Mondhatni alakul a jövő évi nemzetközi kupamezőny. 

Hazánkban a Debrecen ülhetett fel ismét  trónra, ezzel megvédve címét, míg Ukrajnában és Törökországban is győztest avattak. Ezekről korábban már beszámoltunk, részleteket a kiemelésekre kattintva olvashatnak.

A legizgalmasabb kupapárharc kétségtelenül déli szomszédunknál zajlott, ahol két mérkőzésen dőlt el a trófea sorsa. Az első mérkőzésen hazai pályán 2-1-re tudott nyerni a Hajduk, a zágrábi visszavágó így pedig nagyon nyitottnak ígérkezett. A Lokomotiv nagyon hamar már a 9. percben ledolgozta a hátrányát, de volt válasza a vendégeknek, akik az első félidő utolsó percében egalizálták az állást. A második játékrész elején az 52. percben már 1-2  állt az eredményjelzőn, ezzel pedig összesítésben már 4-2 volt a Hajduk Split javára. A 71. percben felcsillant a remény a Lokomotiv előtt, ám a középkezdést követően figyelni kellett volna, nem pedig egyből gólt kapni a 72. percben. A hosszabbításban igaz még döntetlenre mentette a meccset a zágrebi együttes, de ez már kevés volt, hazai győzelmének köszönhetően a Hajduk Split hódította el a Horvát Kupát. 

Lokomotiv Zagreb - Hajduk Split 3-3 (1-1) 
Összesítésben: 5-4 a Hajduk javára.

A máltai trófea számunkra érdektelen, most azonban egy a nemrégiben a hazánkban légióskodó játékos volt a hős. A nemrég még Kecskeméten futballozó Tarabai duplájának köszönhetően a Hibernians 3-1-re diadalmaskodott és ezzel 10. alkalommal ült fel a kis szigetország trónjára.

Qormi FC–Hibernians 1–3

Grúziában a Dinamo Tbiliszi, míg Montenegróban a Buducsnoszt Podgorica szurkolói ünnepelhettek. Cipruson túlóra döntött, míg Macedóniában kénytelenek voltak félbeszakítani a meccset.

Grúz kupa
Dinamo Tbiliszi–Csikura 3–1

Ciprusi Kupa
AEL–Apollon 1–2 – hosszabbítás után

Montenegrói kupa
Buducsnoszt Podgorica–Cselik Niksics 1–0

Macedón kupa
Skendija 79–FK Teteksz – félbeszakadt

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése