2013. december 22., vasárnap

Klub-vb: Ronaldinho gól és piros után, zsebben a bronzérem

A házigazda Raja Casablanca ellenében sokak által vitatott körülmények közt kieső Atletico-MG a soraiban Ronaldinhoval a bronzéremért szállhatott harcba a Guangzhou ellenében. A hármas sípszó után a brazil csapat örülhetett, mely Ronaldinho kiállítása végett emberhátrányban kényszerült befejezni és megnyerni a végjátékot. 

A találkozó gyors gólváltással indult, a kínai csapat igen csak az öltözőben ragadt, így Tardelli az Atletico csatára már a második minutumban eredményes tudott lenni. A válasz azonban hamar érkezett, a túloldalon Muriqui a 9. percben egalizált. Hamar sikerült a fordítást is, ugyanis a játékvezető Candido szabálytalansága után a büntetőpontra mutatott, a megítélt tizenegyest pedig Conca magabiztosan értékesítette. Az első játékrész hosszabbításában aztán sikerült az egyenlítés a braziloknak. Egy szabálytalanságot követően Ronaldinho vitatkozott össze a játékvezetővel, a brazil klasszis pedig annyira felszívta magát, hogy dühében óriási gólt akasztott a kapuba.

A fordulást követően mindkét mester variálta a csapatokat, hol itt, hol pedig ott adódott lehetőség, gól azonban nem igen akart születni. A kapufa forgácsolásától egészen Li és Victor remek védésein keresztül a gólvonalról történő mentésig volt minden, csak újabb találat nem. A percek teltek és nagyon úgy festett, hogy a bronzcsata hosszabbításban dőlhet el, azonban nagy lehetőséget kapott a Guangzhou, mikor is a játékvezető kiállította Ronaldinhot, aki láthatóan kissé elvesztette a fonalat a meccs végére. Úgy festett tehát, hogy emberelőnyben játszhatják le a kínaiak a kétszer tizenöt perces hosszabbítást, ám nem így lett, a rendes játékidő hosszabbításában jött Luan és a kapuba verte a labdát, melynek következtében az Atletico-MG és szurkolói örülhettek.

Guangzhou - Atletico-MG 2-3 (2-2)
G: Muriqui (9.), Conca (15.) iill. Tardelli (2.), Ronaldinho (45+1.), Luan (90+1.)
Kiállítva: - ill. Ronaldinho (87.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése