2013. december 22., vasárnap

Adebayor dupla és Spurs siker

A Premier League vasárnapi játéknapjának nyitányán a Southampton fogadta az edzőváltáson áteső Tottenham gárdáját. A hármas sípszó után a vendégek örülhetek, míg a hazaiak számára tovább tart a lejtmenet a kiváló szezonrajtot követően. 

Remek közönség és hangulat várta a csapatokat a St Mary's Stadionban, a hangulat pedig csak fokozódott a 13. percben, mikor is Fox passzát Lalla vette át remekül és juttatta a labdát a bal alsó sarokba, kihasználva ezzel az első valamirevaló helyzetet. A mérkőzésen a mezőnyjáték lett úrrá, a kapuk elvétve forogtak veszélyben, ám ez is túlzásnak mondható, ugyanis kósza löketekről volt csupán szó. A csapatok azonban remekül használták ki az előttük adódó lehetőséget, csakúgy mint a hazaiak, a Spurs is az első valamirevaló lehetőséget értékesítette. A 25. percben Adebayor rezgette meg a hálót, a gólpassz a nyáron érkező csatártárs Soldado nevéhez fűződött.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a gólok száma azonban igen, ugyanis Hooiveld a hazaiak holland védője a saját kapujába juttatta a labdát. Ezt követően aztán igen izgalmas percek következtek, mondhatni, ha rövid időre is, de igen élvezetes és élénk futballt mutattak be a felek. A 60. percben Lambert bombázta a kapuba a labdát ezzel egalizálva az állást. Három perccel később Adebayor hagyott ki egy százszázalékos ziccert, ám a togói támadó nem mutatta jelét csüggedtségnek, inkább gólt lőtt egy perccel később. Ezt követően Soldado előtt adódott két lehetőség, azonban a spanyol egyiket sem tudta gólra váltani, így maradt a szűk, egy gólos előny. A végjátékra fordulva Gallagher majdnem egyenlített, ez azonban elmaradt, így AVB menesztése után első bajnoki meccsét megnyerte a Spurs, mely ezzel hetedik, míg a Southampton visszacsúszott a kilencedik helyre és immáron öt meccse nyeretlen. 

Southampton - Tottenham 2-3 (1-1)
G: Lallana (13.), Lambert (60.) ill. Adebayor (25., 64.), Hooiveld (54.-öngól)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése