2013. december 19., csütörtök

A Lewandowski hagyaték, avagy kolumbiai érkezhet a lengyel helyére - sajtóhír

Régóta tartanak a találgatások, mely szerint ki lesz az a labdarúgó, aki átveheti Lewandowski szerepét a Borussia Dortmund csapatánál. Számtalan név sejlett már fel, a Bild legfrissebb információi szerint pedig egy kolumbiai válogatott támadó lehet a befutó. 

A hírek szerint Jürgen Klopp vezetőedző felfigyelt a Hertha BSC támadójára Adrián Ramos személyében. A 27 esztendős válogatott labdarúgó igen csak jól szerepel az újonc csapatban, melynek színeiben 16 mérkőzésen 10 alkalommal rezgette meg az ellenfelek hálóját, mellette pedig 4 ízben az előkészítésben jeleskedett. Ramos számára nem ismeretlen a német közeg, hiszen 2009-ben került a berlini csapatba, ahol azóta gyártja a gólokat. A transfermarkt.de 4 millió euróra taksálja piaci árát, melyhez egy 2015-ig szoló szerződés párosul. 

A hétvégén Dortmund-Hertha mérkőzést rendeznek a Bundesligában, így remek lehetőség nyílik személyesen megtekinteni Ramos játékát Klopp mesternek. Ki tudja, talán az illetékes felek tárgyalóasztalhoz is ülhetnek a meccs előtt vagy után.

Egy biztos, akárki is veszi át a lengyel gólzsák helyét, öröksége nem lesz egyszerű, igen komoly elvárásokkal számolhat. Adrián Ramos 2009-es érkezése óta 157 ízben öltötte magára a Hertha mezét, és ez idő alatt 58 gólt és 36 gólpasszt jegyzett.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése