2013. november 12., kedd

Ugrai Roland a Haladás jó szerepléséről és az u21-es reményekről - exklúzív

A FociClub.hu felkeresésére Ugrai Ronald, a rendkívül jó szériát futó Szombathelyi Haladás támadója adott interjút. Roland beszélt a Hali jó szerepléséről, és arról, miként élte meg a Fradi elleni idegen béli sikert. Emellett kitértünk az u21-es válogatott csütörtökön esedékes EB-selejtezőjére, ahol csakis a győzelem az elfogadható eredmény. 

- Részese vagy a Haladás remek szereplésének, mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel?
- A csapat valóban nagyon jól szerepel aminek nagyon örülök. Sajnos idén kevesebb lehetőséget kaptam eddig, nem is vagyok megelégedve a teljesítményemmel, de napról napra azért dolgozok hogy visszakerüljek a kezdőbe és nem csak egy két meccsre hanem végleg.

- Kezdőként 86 percet kaptál a Fradi elleni bajnokit, ezt pedig góllal háláltad meg.  Miként élted meg a mérkőzést?
- Nagyon jó mérkőzést vívtunk a Fradival, nincsenek a legjobb passzban, de azt gondolom a Fradit idegenbe legyőzni bárkinek nagy feladat. Mi mondhatom simán nyertünk 3:0-ra és szinte FTC helyzet nélkül letudtuk hozni a meccset. Életemben először játszottam a Puskásbna, nagyszerű élmény volt! Jó lenne hétről hétre ilyen hangulatban játszani

- Dobogós a csapat és kijelenthető, hogy harcban vagytok a bajnoki címért! Mivel lennél elégedett a szezon végén, számítottál-e ilyen szereplésre a bajnoki rajt előtt?
- Ez nagyon nagy túlzás hogy harcban lennénk a bajnoki címert! Olyan szériába vagyunk amikor minden sikerül, megdolgoztunk a szerencsénkért. Mondhatom így is hiszen az elmúlt évekkel ellentétben olyan meccseket nyerünk meg amit tavaly biztosan elbuktunk volna. Gondolok itt a paksi idegenbéli meccsre, ahol nem játszottunk jól és nyerni tudtunk. Ez nagy fényvértény idén, nagyon rendben van a társaság, tudunk egymásért küzdeni. Jó a fiatalok idősebbek aránya, jól motiválnak minket a szakmai stáb tagjai és ez fontos hogy ilyen körülmények között, ami nálunk van Szombathelyen ilyen jól szerepel a csapat. Én nem tervezgetnek ennyire előre hogy hányadikok leszünk, inkább igyekszünk a következő meccsre koncentrálni az pedig a Pécs ellen lesz.

- Sokaknak külföld és egy nagy liga az álma! Te milyen célokat lebegtetsz a szemed előtt, esetleg vannak kérők, elérni kívánt célok?
Természetesen nekem is vannak almaim céljai, hol és miként képzelném el magam szívesen, de nem vagyok ilyen álmodozó típus. Szeretnek a mának élni és az adott napon a legtöbbet kihozzak magamból. Szertnek először stabil tagja lenni a csapatnak enélkül a külföldi szerződés lehetetlen! Voltak kérők akikről halottam de a managerem dolga hogy ezeket rendezze. Olyan komoly ajánlat nem futott be h tárgyalni lehetett volna.

- Mit vársz a csütörtökön esedékes Albánia elleni u21-es EB-selejtezőtől, illetve mit üzennél azoknak akik vacillálnak, hogy kimenjenek-e a meccsre?
- Nekünk élet-halál mérkőzés következik! Van vissza négy mérkőzésünk ebből 9 pontot kell szerezzünk h ogy beszélgetni lehessen az esetleges továbbjutásról. Itt is ugyan azt tudom mondani mint a Haladás setében, hogy  nagyon jó a közösség kitűnő labdarúgókkal és jó szakmai stábbal minden adott, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtsunk. Így aztán rajtunk múlik minden, száz százalékot bevetve fogunk küzdeni hogy ez sikerüljön. 

- A nézőknek pedig különösebb dolgot nem tudok mondani. Nagyszerű focisok alkotják a csapatunkat, sokan meghatározó játékosaik a klubjuknak. Szeretnénk Magyarországra büszkeséget hozni és ennek ez lesz az első lépése.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése