2013. november 12., kedd

Ibrahimovic - Egy díj már zsebben!

Zlatan Ibrahimovic egy igen renitens labdarúgó, aki megosztja a futballszurkolókat, ki így, ki pedig úgy tekint rá, egy dolog azonban vitathatatlan, mégpedig, hogy elképesztően jó játékos. A svéd klasszis neve ott van az Aranylabdára esélyes játékosok között, míg az Angolok ellen szerzett gólja a Puskás-díj fő várományosa. 

Azt nem tudhatjuk, hogy a fent említett két díjból lesz-e valami, az viszont már biztos, hogy hazájában, Svédországban ismételten ő lett az év legjobb labdarúgója. Ezzel Zlatan zsinórban hetedik alakalommal kapta meg az elismerést, összességében pedig nyolcszor lett hazája legjobbja. Ezáltal toronymagasan vezeti a listát, ugyanis egy labdarúgó sem tudta rajta kívül kettőnél többször kiérdemelni az elismerést. Legutóbb 2006-ban az Arsenal játékosa Fredrik Ljungberg törte meg a svéd óriás egyeduralmát.

A díj persze nem meglepő, hiszen az északi ország hosszú évek óta nem tud felmutatni hasonló képességekkel rendelkező klasszis labdarúgót. Ahogy Ibra mondaná magáról - "Élő legenda vagyok..."

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése