2013. november 12., kedd

ManUnited: A Dortmund ászára pályáznak, játékost és pénzt is adnának érte

Igen csak mozgalmas téli időszakra számíthat Marco Reus a Borussia Dortmund német válogatott labdarúgója, akinek kegyeiért sztárklubok sora áll hadban, többek közt az FC Barcelona. A friss hírek szerint azonban a Manchester United is beszállna a harcba. 

A Times írása szerint Moyes megszerezné a német válogatott labdarúgót, a transzfernek pedig részese lenne Shinji Kagawa "hazaküldése" és némi ráfizetés.

A 24 esztendős koreai játékos 2012-ben pont a BVB-től szerződött a Vörös Ördögökhöz, ám számításai nem jöttek be és nem lett alapember sem Ferguson, sem pedig Moyes csapatában. Kagawa a német csapatban kiskirály volt, lenyűgözően teljesített, így nem csoda hogy a szurkolók egyik kedvence lett és fájó szívvel engedték el. Első angliai idényében a Bajnokok Ligáját és a Premier Leaguet összevetve 23 meccsen kapott szerepet, emellett pedig kevés meccs volt amit végigjátszott, mondhatni folyamatos epizodista volt a csapat életében. A helyzet Ferguson távozásával sem változott, mindössze 7 meccse van a szezonban és sem góllal, sem pedig gólpasszal nem bírta segíteni csapatát.

A túloldalon Marco Reus eszméletlenül pörgeti fel pályafutását, a szintén 24 esztendős labdarúgó kulcsjátékosa a Dortmundnak. A bal oldali szélső 16 meccsen 8 gólnál tart és 7 gólpasszt osztott ki a társaknak. Lewandowski távozása kész tény, több kulcsjátékost nem engedhet el a BVB...

Kagawa piaci értéke 20 millió euró, míg Reus árát 34 millióra taksálják, ám aligha tudja elképzelni az ember, hogy a BVB elengedné kiválóságát a télen. Azonban tudjuk, hogy a pénz nagy úr, ahol pedig kevesebb van, ott nehéz, nehezebb megtartani a kulcsembereket.

Egy biztos, a Dortmund fanatikusai nagyon örülnének Kagawa visszatérésének, azonban nem mindenáron...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése