2013. november 28., csütörtök

Premier League: Remek párharcok, rangadók - hétvégi előzetes

Szombaton és Vasárnap tíz mérkőzéssel jelentkezik a világ egyik ha nem a legerősebb pontvadászata a Premier League, mely a 13. fordulóhoz érkezett. Ezúttal is lesz városi derbi, kiesési rangadó, illetve élcsapatok is összemérik tudásukat. 

Szombaton délután négy órakor tíz csapat lép pályára, ezzel pedig kezdetét veszi a forduló. A jelenleg középmezőnybe tartozó Aston Villa hazai környezetben fogadja a sereghajtó Sunderland együttesét, melynek pontokra van szüksége, ha nem szeretne nagyon lemaradni a bennmaradásért folyó harcot illetően. A listavezető Arsenal, melynek előnye négy pont a tabella élén walesi kiruccanásra készül az újonc Cardiff lesz az ellenfél, mely a kiesőzónától jelenleg három pontra tanyázik. A találkozó egyértelmű esélyese Wenger csapata, mely eddig a legtöbb pontot szerezte idegenben. Nehéz mérkőzésre számíthat a Stoke, mely a hazai pályán még veretlen Everton otthonába vendégszerepel. A liverpooli kékek, immáron öt meccse veretlenek, üröm az örömben, hogy ebből csak két ízben tudtak nyerni, de így is harcban vannak a dobogóért, hiszen az élmezőny nagyon egyben van. Kiesési rangadót játszik egymással a Norwich és az újonc Palace, míg ugyan ebben a cipőben jár a West Ham és a Fulham, mely londoni derbire készül.

A nap zárómeccsén a remek formát mutató Newcastle United, a Premier League francia bástyája a középmezőnyben helyet foglaló West Brom ellen lép pályára a St James’ Parkban. Egy esetleges győzelemmel a "Szarkák" nagyon közel kerülhetnek a dobogóhoz, hiszen hátrányuk így is csupán négy pont a második Liverpool gárdájával szemben.

Vasárnapra négy mérkőzés marad! A játéknap egy igazi rangadóval kezdődik, két sokkal jobb szezonról álmodó csapat, a Tottenham és a Manchester United csap össze. A United hét közben hengerelt a Bajnokok Ligájában, míg a Spurs emlékezhetünk rá hatot kapott Manchester másik csapatától a "Polgároktól".

A legutóbb városi derbin botló Liverpool a Hull vendégeként lép pályára, míg Mourinho alakulata a szezon meglepetéscsapatát látja vendégül a betonvédelemmel rendelkező Southampton ellenében. A Szentek az egyetlen gárda, mely még mindig tíz kapott gól alatt van, szám szerint eddig 12 meccsen 7 ízben rezgett a hálójuk. A gólözönben úszó Manchester City a tizedik pozícióban tanyázó Swansea együttesét fogadja, a vendégek sok jóra nem számíthatnak, ugyanis a "Polgárok" fantasztikus mérleggel bírnak otthon. A mutató 6/6-os, míg a gólarány elképesztő 26-2. A kérdés, vajon a walesi csapat is belefut-e egy hatalmas zakóba?

Íme a Premier League 13. fordulójának programja:

Szombat 
16:00 Aston Villa - Sunderland 
16:00 Cardiff City - Arsenal (DigiSport 1)
16:00 Everton - Stoke City
16:00 Norwich City - Crystal Palace
16:00 West Ham - Fulham
18:30 Newcastle United - West Brom (DigiSport 1)

Vasárnap 
13:00 Tottenham - Manchester United (DigiSport 1)
15:05 Hull City - Liverpool (DigiSport 1)
17:10 Chelsea - Southampton (DigiSport 1)
17:10 Manchester City - Swansea City (DigiSport 1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése