2013. november 28., csütörtök

Kritika Busquets számára! - más volt az isten mikor ő a kezdő?

Ki ne emlékezne még azokra az időkre, mikor Yaya Touré az FC Barcelona színeiben rúgta a labdát. Nos, ezek az idők már jóval odébb járnak, Yaya egy másik klubnál a Manchester City együttesénél találta meg számításait. A katalán történetről most őszinte szavakkal nyilatkozott a testvér Kolo Touré a Liverpool rutinos védője. 

Aki nem tudná, annak elmondjuk, hogy Yaya Toureé 2007-2010-ig erősítette a katalán óriást. Teljesítményére panasz nem lehetett, tényleg klasszis formában játszott, ám jött egy fiatal ifjú Sergio Busquets személyében, aki kiszorította az elefántcsontparti játékost.

Kolo Touré, a testvér most megszólalt a múltról és testvére egykori helyzetéről - "Hasonló szituációban voltam, mint Yaya. Az új edzők játékosokat hoznak magukkal, és őket akarják választani mindenáron, attól függetlenül, hogy jobbak-e vagy sem." - olvashatók a sorok a Sun rovataiban - "Yaya sokkal jobb volt a Barcelonánál, mint Sergio Busquets, mégis mögötte volt a rangsorban, és ezt nehezen fogadta el. Én akkor a Manchester City-nél voltam, és azt tanácsoltam neki, hogy jöjjön hozzánk. Hallgatott a bátyja tanácsára, és most ő ott a nagyfőnök a pályán."

Bizony-bizony sok katalán szurkoló visszasírta már a csapatba Yaya-t, aki a Manchester City együttesének kulcsembere, kihagyhatatlan figurája lett. Ám a penge mindig két élű, a sorok pedig sokszor kifürkészhetetlenek. Busquets a katalán középpálya, azon belül is a védekezés emblematikus alakja lett, és bár sokan nem ismerik el őt, a szakemberek és a statisztikák nem hazudnak. Nem csupán Xavi és Iniesta létezik, a spanyol védekező középpályás bizony a Barca titok egyik nagy kulcsa. Szokás mondani, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában, íme az eset. Egy azonban biztos, Sergio remek helyen van, Yaya pedig felülmúlja barcelonai önmagát, és az akkorinál sokkal rutinosabb, érettebb teljesítményre képes. Talán így jó és mindenki jól járt...

Őszi Ádám  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése