2013. október 16., szerda

Véget értek az európai vb-selejtezők! - íme a kijutók és a pótselejtezősök listája

Európában kedd este véget ért a világbajnoki-selejtezősorozat, ezáltal pedig teljes képet kaptunk arról, hogy mely válogatottak lesznek ott Brazíliában 2014-ben, illetve kik azok, akik a pótselejtezőre készülhetnek és várhatják soros ellenfelüket. 

Az utolsó játéknap előtt öt válogatott (Németország, Hollandia, Svájc, Belgium és Olaszország) már kvalifikálta magát, ezáltal pedig négy hely maradt fenn, melyért ádáz küzdelem zajlott. Az illusztris társasághoz Oroszország, Bosznia és Hercegovina, Anglia és a címvédő Spanyolország csatlakozott, ezáltal pedig olyan országok szorultak pótselejtezős helyre, mint például Portugália vagy Franciaország.

Íme tehát a kilenc biztos európai résztvevő: Németország, Hollandia, Svájc, Belgium, Olaszország, Oroszország, Bosznia és Hercegovina, Anglia, Spanyolország.

Mivel 13 helyet kapnak az európai országok (ebből kilenc hely elkel a csoportelsők álltal) és kilenc csoport van ezért minden selejtezősorozatnak van egy óriási vesztese, egy válogatott, mely hiába lesz második kvartettjében nem pótselejtezhet, ott ugyanis csak nyolc együttesnek van helye, mivel négy kvalifikációs hely marad, melyért négy darab oda-visszavágós párharcot rendeznek. Értelemszerűen a kipottyanó válogatott az a csoportmásodik lesz, mely a legkevesebb pontot gyűjti és a csoportmásodikok közti összesített tabellán az utolsó kilencedik pozíciót foglalja el. Ennek a sorozatnak az óriási vesztese Dánia lett, az északiak óriásit küzdöttek, hajráztak, ám mindez kevésnek bizonyult.

Akik a pótselejtezőre készülhetnek: Görögország, Ukrajna, Portugália, Franciaország, Svédország, Izland, Horvátország, Románia.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése