2013. október 16., szerda

Tello őszinte szavai a jövőjét illetően

Chtistian Tello az FC Barcelona 22 esztendős tehetsége egy interjú során őszintén beszélt az érzéseiről és arról, milyen tervek szerepelnek a tarsolyában. A cél egyértelmű, a megvalósítás azonban igen csak nehéz lesz.  

Tello a Sport-nak adott nyilatkozatát a következő képen nyitotta - "A cél az, hogy helyet szerezzek magamnak a kezdő tizenegyben hétről-hétre, s hogy a csúcson legyek. Ez mindig nehéz, de keményen kell dolgozni."

"Az, hogy a keretben lehetek, egy álom valóra válása. Durva lenne a távozáson gondolkodni, de ha mennem kell a több játéklehetőségért, hát megyek. Ugyanakkor ha minden rendben fog menni, nem lesz probléma a maradással. A lehető legtöbbet szeretnék játszani, de tudom, hogy sok játékos van előttem."

Nos, tényleg nem egyszerű a Barcelona csatársorába, vagy mondjuk úgy támadószekciójába bekerülni, ahol olyan játékosok vannak, mint Messi, Neymar, Sanchez, Fabregas vagy Pedro. Emellett pedig a sajtóban az a hír terjeng, mely szerint télen még egy rutinos támadó érkezhet a katalánokhoz.

Tata Martino mester keresi a fiatal tehetség helyét, több poszton is szerepelt már a bajnokságban és oldalváltással is próbálkoztak, azonban eddig nem igazán jött be. Hat mérkőzésen eddig 190 percet kapott Tello és ez idő alatt gólt nem sikerült szereznie, ellenben két gólpasszt kiosztott a társaknak. A katalánoknál nagyon jól működik a rotációs rendszer és ha a forma, a mutatott edzésmunka jó lesz, szinte biztosak lehetünk benne, hogy még sok bizonyítási lehetőséget kap Tello.

Ha az eligazolás kerül előtérbe, akkor jegyezzük meg, hogy korábban a Manchester United és az AC Milan is puhatolózott. A transfermarkt.de szerint Tello  piaci értéke jelenleg 12 millió euró, melyhez tartozik még egy 2018-ig szóló szerződés.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése