2013. szeptember 12., csütörtök

Top 10: avagy mely klubok könyvelték el a legnagyobb nyereséget játékoseladásból - íme a lista és az összegek

Nemrégiben arról számoltunk be, mely klubok költötték a legtöbbet játékosokra a nyáron, nos ennek van egy ellenkező oldala is, íme a tízes lista, mely együttesek tettek szert a legnagyobb bevételre játékosaik eladásából. 

A lista élén az Anzhi együttese áll, mely szinte minden sztárját kiárusította és új üzletpolitikába, gazdaságpolitikába kezdett. Átigazolásokra nem igazán költött, vagy csupán keveset, így ez az összeg nagyon szép és kerek. Nem úgy a Tottenham vagy a Real Madrid, akik rendesen részesei voltak a piacnak és eladás mellett bizony rendesen be is vásároltak. A Spurs csupán 7 millió eurós plusszal zárta a transzferőrületet, míg a Real Madrid az eladások ellenére is mínusz 50 millió euró fölött zárt. A lista negyedik helyére felkerült az AS Roma, mely igen szép summára tett szert játékosai eladásából és ennekaz összegnek kevesebb mint felét verte el. A Sevilla Navas, Negredo és Kondogbia játékjogáért kapott igen szép összeget, mag az Atletico Madrid a Falcao transzferen keresett nagyot. A Porto mindig is ott van a tízes listán, az lenne a csoda, ha nem szerepelnének rajta, ezúttal is remek játékosokat termeltek ki az európai sztárklubok számára. A Napoli Cavani eladásával szakított nagyot, de az egész összeget elherdálták és igen rendesen megerősítették a klubot Benítez mester kérésére. A Santos a Neymar transzfer kapcsán lehet ott a listán, míg A Shakhtar braziljait árusította ki és vett újakat. 


1. Anzhi 133,8 millió euró
2. Tottenham 127 millió
3. Real Madrid 114,5 millió
4. AS Roma 104,9 millió
5. Sevilla 90,4 millió
6. Atletico Madrid 78 millió
7. Porto 74,6 millió
8. Napoli 70,7 millió
9. Santos 70,2 millió
10. Shakhtar 67,5 millió

Hiába a nagy nyereségek, több klub így is negatívan zárta anyagilag az átigazolási szezont, az ukrán sztárklub például tudta mennyit költhet, ők szinte nullára jöttek ki.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése