2013. szeptember 12., csütörtök

Top 10: avagy mely klubok költötték a legtöbbet a nyáron

Immáron zúgnak a bajnokságok, lezárult minden transzfer a frissen igazolt játékosok pedig beilleszkednek új együtteseikbe. Utánanéztünk, hogy melyik tíz klub volt a legbőkezűbb a nyár folyamán és felállítottunk egy tízes listát a transfermarkt.de adatai alapján. 

A Real Madrid zsebelte be az illusztris első helyet köszönhetően a Bale transzfernek. Ez a helyezés mutatja, hogy a királyiak mennyire nem támaszkodnak a saját utánpótlásukra és továbbra is eszementen költekeznek inkább és kész sztárokat vesznek. Ahogyan arra számítani lehetett, a két francia gigász a Monaco és a PSG is elköltötte a maga millióit, a hercegségi klub a második a listán, ők ugyanis komplett csapatot vettek, míg a párizsi gárda csak kiegészítette félkész keretét. Ami némileg meglepetés lehet az a Tottenham, mely a harmadik pozíciót foglalja el a legtöbbet költekező angol klubként, nos a Spurs igencsak összevásárolta magát a nyáron. A nyomunkban szorosan ott volt a modern kori angol futball új kereszteslovag a Manchester City, míg a Chelsea csupán a hetedik helyen szerénykedik. A Napoli volt a legtöbbet költő olasz klub, míg a Baraca a Neymar transzfer kapcsán csak felkerült a listára. A keleti klubok is jó adag pénz költöttek, Dzsudzsék Balázs csapata a Dinamo ott van a listán, míg a listát a Shakhtar zárja.

1. Real Madrid 172,5 millió euró
2. Monaco 166,2 millió 
3. Tottenham 121,8 millió 
4. Manchester City 116 millió 
5. PSG 110,9 millió 
6. Napoli 86.9 millió 
7. Chelsea 75,3 millió
8. Barcelona 70 millió
9. Dinamo Moszkva 67,9 millió
10. Shakhtar Donetsk 67 millió

A listán több nagy klub nem szerepel, gondolhatunk itt a remekül erősítő Liverpool együttesére, vagy a Manchester United és az Arsenal gárdájára. Előbbi a taktikára és az összeszokottságra alapoz, míg az Arsenal csupán az Özilt transferért adott nagyobb pénzt. A listán egy német klub sincs, ők sokkal megfontoltabban gazdálkodtak, mint azok, akiknek van mit a tejbe aprítani.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése