2013. szeptember 12., csütörtök

Roberto Carlos éles szavakkal kritizálja Eto'o-t

Roberto Carlos a Real Madrid és a brazil válogatott korábbi sztárja, jelenleg a török Sivasspor edzője igen csak rendhagyó módon kritizálta Eto'o-t a Chelsea friss szerzeményét. 

A brazil nincsen túl jó véleménnyel a kameruni támadóról, akit gyerekkora óta ismer, hiszen a Real Madrid együttesében találkoztak először, majd pedig Oroszországban ismét összeboronálta őket a sors. 

"Eto'o-t már 16 éves kora óta ismerem. Jó ember, és mindig kedveltem őt, de csak magára gondol, nem a csapatra" - mondta Roberto Carlos a Globoesporte-nak.

"Nagyon zavaró és furcsa, amikor egy futballista a játék helyet abban érdekelt, hogy olyan játékosokat akarjon hozni, akik a barátai. Mindent csinált az Anzsinál, kivéve a futballozást. Voltak kisebb problémák az öltözőben Eto'o érkezésével, de meg lettek oldva. A leigazolását el kellett magyarázni jó pár játékosnak. Elérkezett egy pont, amikor Samuel bele akart avatkozni a munkámba. Át akarta venni a klub irányítását, az én helyemet és az edzőét, Guus Hiddinkét."

Tény, hogy Eto'o nem sokat mutatott az Anzhi játékosaként, a dolog így pedig már érthető. Viszont ha klubot akar irányítani, akkor hagyjon fel az aktív labdarúgással és álljon edzőnek, ahogyan ezt barátja Roberto Carlos is tette. Ha pedig játszani akar, akkor egyenlőre ne szóljon bele a nagyok dolgába. Egy biztos, Mourinho mellett, mint "önmagát kinevező másodedző" biztosan nem él majd meg és ha nem a labdarúgásra koncentrál, akkor rövidre sikeredik Londoni karrierje.

A válogatottságot lemondó Eto'o, aki nemrég még a világ legjobban fizetett játékosa volt hat alkalommal lépett pályára idén az orosz bajnokságban és ezen meccseket végigjátszva csupán két ízben tudott eredményes lenni. Kíváncsian várjuk, mi lesz a Chelsea színeiben.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése