2013. augusztus 29., csütörtök

Európa Liga: Felemás orosz szereplés a játéknap nyitányán

Két orosz honban megrendezésre kerülő visszavágóval kezdődött az Európa Liga rájátszásának csütörtöki napja. A szereplés felemásra sikeredett, hiszen egyik klubcsapatuk feljutott a főtáblára, míg a másik kudarcot vallott és búcsúzni kényszerült Európától. 

Rubin Kazan - Molde 3-0 (1-0)
G: Prudnikov (33.), Eremenko (50.), Azmuoun (84.) ill. -
Továbbjutott: a Rubin Kazan kettős győzelemmel 5-0-ás összesítéssel

Már az első meccsen aratott 2-0-ás idegenbéli diadalával jelezte a Rubim, hogy nem szeretnének idén lemaradni Európáról, ezt pedig hazai pályán is gyorsan leszögezték. A mezőnyben egyenrangúnak bizonyultak a felek, azonban sokkal többet és veszélyesebben próbálkozott a Robin, melynek eredménye képen Prudinkov a 33. percben megszerezte a vezetést, ezzel pedig pontot tett a továbbjutás kérdésére. A fordulást követően újabb Kazany gól következett Eremenko vette be a norvég ellenfél kapuját, majd pedig Ryazantsev rontott büntetőt három perccel később. A 84. percben Azmuoun feltette az i-re a pontot, ezzel pedig a Rubin Kazan kiütötte a Molde együttesét a nemzetközi porondról.

Szpartak Moszkva - St. Gallen 2-4 (1-3)
G: Özbiliz (1.), Movsisyan (83.) ill. Karanovic (17., 32.), Rodriguez (36.), Janjatovic (88.)
Továbbjutott: a St. Gallen együttese 5-3-as összesítéssel

A Svájcban elért 1-1-es döntetlent követően hazai pályán szinte kötelező jellegűnek tűnt a Szpartak Moszkva továbbjutása, ám nem így lett. Repülőrajtot vett a moszkvai klub, mely már az első percben megszerezte a vezetést az öltözőben ragadó vendégekkel szemben. Ezt követően megrázták magukat a Gallen játékosai és húsz perc alatt bedarálták vendéglátójukat Karanovic duplájával, illetve Rodriguez találatával. Az érdemi rész ekkor eldőlt, hiszen a továbbjutáshoz három gól kellett volna a Szpartaknak, ez azonban a mutatott játéktól nagyon messze állt. A vége előtt hét perccel sikerült a szépítés, de öt percel később jött a válasz, ezzel pedig idegenben diadalmaskodott a St. Gallen 4-2-re, mellyel borítva a papírformát bejutott a főtáblára.

Ezzel felemás orosz szereplést könyvelhetünk el, a mérleg nyelve pedig késő este billen majd el, mikor is a Kuban Krasnodar a Feyenord vendégeként szerepel majd egy gólos előnnyel.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése