2013. augusztus 29., csütörtök

Bajnokok Ligája: íme a 32-es mezőny és a kalapok! - este sorsolás

Szerda késő este véglegessé vált a Bajnokok Ligája főtáblájának mezőnye, így most mindenki arra vár, milyen csoportbeosztást kap kedvenc csapata.  

Emlékezhetünk, tavaly a Real Madrid, Manchester City, Dortmund, Ajax trióra és most is bátran állíthatjuk a négy kalapra tekintve, hogy bizony könnyen előfordulhat egy hasonló csoport idén is. 

Az első kalapban csupa nagy nevek találhatóak, talán a két portugál csapat a Porto és a Benfica lóg ki, ám annak ismeretében, milyen eredményeket értek el az utóbbi években panaszra nem lehet ok. Természetesen mindenki szívesebben látja majd őket a csoportjában, mint a címvédő Bayernt, vagy az angol és spanyol gigászokat.

A második kalapban is elég díszes társaság gyűlt össze, hiszen itt található a BL álmokat szövő PSG, az AC Milan és nem utolsó sorban a Bayern Münchent elkerülni igyekvő Juventus. Az ukrán fekete lovat a Shakhtar Donetsk együttesét a Chelsea mindenképpen elkerülné, hiszen tavalyról nem éppen szép emlékeket őriz, bár egy méltó visszavágás helyre rakhatná a srácok lelkét. Emellett ott az Atletico és a Szalai Ádámmal felálló Scahle együttese, no meg a Marseille.

A harmadik kalapban a két nagyágyú egyértelműen a Manchester City és a Dortmund és ez garantálja azt, hogy egy halálcsoport biztosan létrejön majd. A színvonal itt már azért alább ereszkedik, ezzel nem megbántva senkit, de a több klub is biztosan okoz majd kellemes meglepetéseket. Kíváncsian várjuk a szárnyaló Zenit idei szereplését, hiszen ők mindig akkora elánnal futnak neki, de a végére kőfalba ütköznek.
Aztán itt van a United réme a Basel, vagy például a Megyeri Balázst éppen megint kispadra küldő görög bajnok Olympiakosz. Emellett kíváncsisággal tölt el mindenkit, hogy vajon a Leverkusen és a Galata milyen teljesítményre lesz majd képes.

A negyedik kalapban is van kitől tartani, hisze a Napoli együttesét inkább elkerülnék a nagyok és utaznának cseh, román, belga, dán vagy osztrák honba. A Real Sorciedad kilenc ezstendőt követően megint főtáblás és kiváló formát mutat, míg a Celtic hatalmas rutinjának köszönhetően mumusnak számít, hiszen bárki legyen az ellenfél egy-egy meglepő siker mindig becsúszik, emlékezzünk például tavaly a Barca verésre.

Ne feledjétek este sorsolás 17:45 Eurosport!

1. kalap: Bayern München, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Arsenal, Porto, Benfica

2. kalap: Atlético Madrid, Sahtar Doneck, Milan, Schalke, Marseille, CSZKA Moszkva, PSG, Juventus

3. kalap: Zenit, Manchester City, Ajax, Borussia Dortmund, Basel, Olympiakosz, Galatasaray, Bayer Leverkusen

4. kalap: Köbenhavn, Napoli, Anderlecht, Celtic, Steaua Bucuresti, Viktoria Plzen, Real Sociedad, Austria Wien

A Bajnokok Ligája nemzetenkénti felosztása::
Anglia: Chelsea, Manchester United, Arsenal, Manchester City
Spanyolország: Barcelona , Real Madrid, Atletico Madrid, Real Sociedad
Németország: Bayern München, Schalke, Dortmund, Bayern Leverkusen
Olaszország: AC Milan, Juventus, Napoli
Portugália: Porto, Benfica
Franciaország: PSG, Marseille
Oroszország: CSZKA Moszkva, Zenit
Ukrajna: Sahtar Doneck
Hollandia: Ajax
Svájc: Basel
Görögország: Olympiakosz
Törökország: Galatasaray
Dánia: Köbenhavn
Belgium: Anderlecht
Skócia: Celtic
Románia: Steaua Bucuresti
Csehország: Viktoria Plzen
Ausztria: Austria Wien

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése