2013. augusztus 29., csütörtök

Tottenham: válogatott védő érkezett 10 millió euróért - hivatalos

A Bajnokok Ligája főtáblájára jutó román bajnok Steaua Bucuresti elengedte egyik legnagyobb gyöngyszemét, és egyben a védelem tengelyét. A Spurs megfizette az árát. 

Vlad Chiriches neve igen ismerősen csenghet számunkra, ugyanis a román válogatott védelmének oszlopáról beszélünk, és bizony nemzeti csapatunk támadóinak nem egyszer gyűlt meg a baja a 23 esztendős középső védővel. A Tottenham vezetőségének igen csak megtetszett a fiatal román játéka, így megtette ajánlatát, melyre a Steaua rábólintottak. A 8 millió euróra taksált Vlad 10 milliót ért meg a Tottenham csapatának, melyet  új szerződése szerint 2018. nyaráig erősít majd Chiriches.

Ami Vlad eddigi karrierjét illeti, karrierjét az Ardealul Cluj csapatában kezdte, majd pedig lecsapott rá a Benfica. A felnőtt csapathoz nem került fel, és hazaszerződött. Első felnőtt profi klubja az International volt, melyben kettő szezont húzott le, s továbbállt a Pandurii csapatához. A Steaua 2012-ben szerződtette és azóta a csapat gyöngyszemévé vált egészen mostanáig. A román nemzeti csapatban eddig 20 alkalommal szerepelt, és minden bizonnyal ott lesz a magyarok elleni selejtezőmeccsen.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése