2013. augusztus 30., péntek

Európa Liga: íme a kalapok, de még nem minden tiszta a sorsolás előtt

Az ember azt gondolná, hogy a sorsolás délelőttjén már mindent lehet tudni, azonban ez korántsem így van, ugyanis egy félbeszakadt találkozó és a két kizárásra kerülő török klub még átrendezte, sőt még most is alakítja a kalapokat. Az Európa Liga főtáblájának sorsolását Monacóban 13:00-kor tartják. 

Tegnap este félbeszakadt az AZ Alkmar és a görög Atromotis együttesének párharca, melyet ma 11 órától folytatnak. A meccs az 55. perctől folytatódik, csupán ezt követően tudhatjuk meg melyik csapat jut a főtáblára és ez miként variálja át a kalapokat.  

Nem csupán ez az egy tényező befolyásolta a dolgokat, ugyanis a Fenerbahce és a Besiktas együttese is a kizárás sorsára jutott a nemzetközi porondról, ezért helyükre másik csapatok léphettek. A Besiktast a Tromsö együttese helyettesíti, az a csapat, melyet a törökök kiejtettek, míg a Bajnokok Ligája selejtezőjéből kieső és érkező Fenerbahce helyéről sorsolás döntött, a szerencsés nyertes pedig a ciprusi APOEL lett.

Európa Liga
Íme a mezőny és a kalapok: (sorsolás: Monaco, péntek, 12.45 óra)

1. Kalap: Valencia (spanyol), Olympique Lyon (francia), Tottenham Hotspur (angol), Dinamo Kijev (ukrán), PSV (holland), Bordeaux (francia), Rubin Kazany (orosz), Sevilla (spanyol), Standard Liege (belga), Fiorentina (olasz), Lazio (olasz), Tromsö (norvég)*

2. Kalap: PAOK (görög), Salzburg (osztrák), Genk (belga), Dinamo Zagreb (horvát), Dnipro (ukrán), Trabzonspor (török), Anzsi Mahacskala (orosz), Real Betis (spanyol), Wigan Athletic (angol), Swansea City (angol), Freiburg (német)*, Eintracht Frankfurt (német)*

3. Kalap: Vitória Guimaraes (portugál), Legia Warszawa (lengyel), Maccabi Haifa (izraeli), Rapid Wien (osztrák), Pacos Ferreira (portugál), Estoril (portugál), Sheriff Tiraspol (moldovai), Csornomorec (ukrán), NK Maribor (szlovén), Kubany Krasznodar (orosz), Elfsborg (svéd)*

4. Kalap: Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Slovan Liberec (cseh), Thun (svájci), Zulte Waregem (belga), Apollon Limasszol (ciprusi), St. Gallen (svájci), Esbjerg (dán), NK Rijeka (horvát), Pandurii (román), Ludogorec (bolgár), Sahtyor Karagandi (kazah)

A csillaggal (*) jelölt klubok kalapbeosztása még nem biztos, ugyanis az AZ (holland)–Atromitosz (görög) párharc győztese valahova beékelődik majd, míg az APOEL-ről sem lehet tudni, hogy hova kapja besorolását. Az átszerveződés négy csapatot érinthet.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése