2013. június 8., szombat

Korábbi angol válogatott védővel erősített a Pl-ből kipottyanó Reading

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni Wayne Bridge karrierjét, legalábbis ami az angol futball szerelmeseinek körét illeti. A 32 esztendős ex-válogatott védő hosszú mellőzöttség és kölcsönszerződések sokasága után úgy döntött, hogy végleg elhagyj a Manchester City együttesét. 

A választás, mint ahogyan azt már a címben is elárultuk A Reading gárdájára esett, mely éppen a szezon végén pottyant ki a Premier Leagueből. A cél pedig az azonnali visszajutás lesz ebben pedig minőségi segítséget nyújthat a 36-szoros korábbi angol válogatott, aki 2009-ben mondta le a címeres mezt.

A Manchester City gárdájához még 2009-ben szerződött a Chelsea együttesét maga mögött hagyva, azonban ez a váltás nem jött be, csupán 42 alkalommal lépett pályára a Polgárok színeiben és ez idő alatt három klubnál is szerepelt kölcsönben. Előbb a West Ham United, majd pedig a Sunderland vette kölcsön, ám ezen csapatoknál sem tudott megtelepedni, így jöhetett a másodosztály és a Brighton & Hove Albion együttese, mellyel igen káprázatos szezont futott. Sikerült kiharcolni a Play Offs szereplést, azonban a feljutás nem sikerült, viszont stabil embere volt a gárdának és  37 meccsen szerepelt, melyeken három gólt is sikerült jegyeznie egy gólpassza mellett.

Szerződése lejárt a City-nél, melyet érthetően nem kívánt meghosszabbítani, így szabadon igazolható volt. Új szerződése a Reading gárdájával egy esztendőre szól.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése