2013. június 8., szombat

A lengyel futball ifjú titánja. az új "Lewandowski" a Bundesligána szerződött

Óriási tehetség akadt a Nürnberg hálójába, ráadásul mindez teljesen ingyen. Az esetet a Widzew Lodz gárdája bánhatja, hiszen ifjú titán nem hosszabbította meg szerződését, így szabadon igazolhatóvá vált. 

A legnagyobb csoda, az, hogy nem egy nagyobb kaliberű csapat vitte el Mariusz Stepinskit. A mindössze 18 esztendős játékost a lengyel futball jövőjeként kezelik, hatalmas tehetségnek tartják.

Fiatal kora ellenére már nem az korosztályos csapatokat rótta, hanem a Lodz felnőtt keretéhez tartozott és bár nem volt feltétlen alapember, így is bizonyított a felnőttek között. A mögöttünk álló szezonban 25 alkalommal lépett pályára a lengyel első osztályban, igaz 14 alkalommal cseregént segíthette együttesét. Összesen  1270 játékpercet töltött a pályán és ezt 5 góllal és 4 gólpasszal hálálta meg.

Jelenleg tagja a lengyel u21-es válogatottnak, korosztályos válogatottakban nyújtott teljesítménye pedig egészen lenyűgöző.

Lengyel u15: 10 meccs, 6 gól
Lengyel u16: 10 meccs, 10 gól
Lengyel u17: 15 meccs, 9 gól
Lengyel u19: 6 meccs, 3 gól
Lengyel u21: 2 meccs, 2 gól
Összesen: 43 meccs, 30 gól

Kíváncsian várjuk, milyen teljesítményt nyújt Nürnbergben, be tudja-e verekedni magát a kezdőbe, és miként fekszik majd neki egyáltalán  Bundesliga.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése