2013. június 8., szombat

Bolgár válogatott középpályással erősített az Aston Villa

Immáron nem Lovrencsics Gergő csapattársa Aleksandar Tonev, aki az Aston Villa hívószaváénak nem bírt ellenállni, így jó pénzért cserébe elengedte őt a Lech Poznan együttese. 

Tonev 2011-ben a CSZKA Szófia együttesét és szülőhazáját Bulgáriát hagyta a háta mögött, hogy szerencsét próbáljon Lengyelországban. Úgy tűnik, ez sikerült, hiszen most a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnokságában szerepelhet majd.

A 23 esztendős bal oldali szélső 26 lengyel elsőosztályú mérkőzésen szerepelt, ám 20 alkalommal lecserélték. Ezen találkozókon pedig 4 gólt és 3 gólpasszt tudtak feljegyezni a statisztikusok. Átlagban 69 percet töltött a pályán, emellett pedig a bolgár válogatottban remekül vitézkedik, hiszen már három gólja van a világbajnoki-selejtezőkön.

Véleményünk szerint abszolút nem nyújtott annyira kimagasló teljesítményt, hogy egy Premier League csapat így lecsapjon rá, ám úgy tűnik a Villa szakemberei valamit nagyon látnak benne. A vételárral még adósak vagyunk, nem kis summát, egészen pontosan 3,2 millió eurót tett le az asztalra a Villa. A becsült piaciérték egyébként 900 ezer euró. Sok sikert kívánunk neki és sikeres beilleszkedést.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése