2013. június 19., szerda

Dán válogatott támadóval erősített az Aston Villa! - videón a támadó pár találata

A középpálya és a védelek megerősítése után most a támadószekcióját erősítette meg az Aston Villa, legalábbis ezzel próbálkozik, aztán, hogy beválik-e a friss igazolás az a jövő zenéje. 

Nicklas Helenius a dán futball nagy reménységének számít. A 22 esztendős támadó már a felnőtt címeres mezt is magára ölthette, ám első gólja még várat magára. Az Aston Villa nem csoda, hogy kiszemelte, hiszen az idei szezonban 16 góljával második helyen végzett a dán Superliga góllövőlistáján, emellett pedig 7 gólpassz is a neve mellé került a statisztikusok füzetében.

Az Aalborg csapatával éppen hogy lecsúszott a nemzetközi kupaindulásról, mindössze a gólkülönbség döntött az Ejsberg javára, mely nekik plusz hat volt, míg az Aalborg csak plusz öttel rendelkezett. Ezek ám a nüanszok...

Piaci értékét a szakemberek 1,5 millió euróra becslik, a Villa pedig ha minden igaz 1,4 millióban egyezett meg a dán gárdával.  Helenius pedig egy három szezonra szóló szerződést firkantott alá nevével fémjelezve.

A csapatba kerülés azonban koránt sem tűnik egyszerű történetnek, bár lehetnek távozók, de egyenlőre még egyben a tavalyi támadószekció, mely igen erősnek mondható. Jelenleg nyolc támadót tudhat a keretében Paul Lambert mester.

Név szerint (Játszott meccs, gól, gólpassz, játékperc, plusz infó) az idei PL szezonra tekintve:
Darrem Bent 16 3 1 815
Gabriel Agbonlahor 28 9 5 2188
Brett Holman 27 1 2 1427
Christian Benteke 34 19 4 2819
Jordan Bowery 10 0 0 301
Andreas Weimann 30 7 4 2242
Graham Burke (Nem játszott 19 esztendős)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése