2013. június 19., szerda

Aláírt Firenzébe a Levante tíz esztendeje Spanyolországban védő hálóőre

Nem hosszabbította meg szezon végén lejáró szerződését a Levante veterán uruguayi hálóőre, aki a távozás mellett döntött és tíz esztendőnyi  La Liga szereplés után háta mögött hagyja a klubot és kipróbálja magát másutt, azaz a Serie A-ban. 

A szóban forgó játékos nem más, mint a korábbi 25-szörös uruguayi válogatott portás Gustavo Munúa, akinek piaci értéke 400 ezer euró, de ingyen szerezte meg a Fiorentina lejáró szerződése miatt. Új kontraktusa két szezonra szól az olasz klubbal.

Pontos információt nem tudunk, de úgy tűnik nem él opciós jogával a Fiorentina, ami Emiliano Viviano szerződtetését illeti. A fiatal 22 esztendős hatszoros olasz válogatott hálóőr az elmúlt szezont kölcsönben töltötte a violáknál, 32 meccsen védett és mindössze 34 gólt kapott. Tehetsége és teljesítménye önmagáért beszél, csakúgy az ára, mely 8 millió euró a transfermarkt.de szerint. Kölcsönszerződése június 30-án jár le, és ha minden igaz visszatér Palermoba. Azt hogy onnan merre visz az út nem tudni. Lényeg, hogy úgy tűnik ő már nem lesz riválisa Gustavo-nak.

De más lehet! Hiszen a keretben ott van még a 34 esztendős Cristian Lupatelli, aki idén csak harmadik számú kapusnak bizonyult, illetve a fiatal 23 esztendős brazil Neto, aki Vivaino mögött 6 meccsen jutott szóhoz idén.

Velük kell tehát megküzdeni a csapatba kerülésért.

Gustavo Munúa egyébként La Liga pályafutását 2003-ban a Deportivo La Coruna csapatánál kezdte, ám hat szezon alatt csupán 28 meccsen védett. Ezt követen töltött el egy remek szezon a Málaga együttesénél, ahol végigvédte a szezont. Ekkor figyelt fel rá a Levante, melynek hálóját három szezonon át védte.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése